Jau sesto reizi pasniegs LTV un Latvijas Radio gada balvu «Kilograms kultūras»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

23. februārī plkst. 21.15 LTV1, Latvijas Radio 1 un Latvijas Radio 3 - "Klasika" ēterā tiešraidē tiks pārraidīta Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balvas “Kilograms kultūras 2016” pasniegšanas ceremonija. Šī balva izcilākajiem kultūras sasniegumiem astoņās kategorijās tiks pasniegta jau sesto gadu.

Sešu gadu laikā balva ir ieguvusi atpazīstamību un prestižu, un šogad ceremonijas veidotāji vēlas atskatīties uz padarīto un kopā ar balvas saņēmējiem nosvinēt šo notikumu. Tādēļ balvas visās kategorijās pasniegs iepriekšējo gadu “Kilograms kultūras” saņēmēji; arī muzikālie priekšnesumi atlasīti tematiski – skatītāji varēs tikties ar māksliniekiem, kuri iepriekšējos gados bijuši “Kilograma kultūras” laureāti, bet neizpaliks arī jauni skaņdarbi un pārsteigumi.

“Kilograma kultūras” ceremonijas vadīšana šogad būs aktiera Artūra Skrastiņa rokās, kurš saspēlēsies ar savu skatuves partneri, komponistu Kārli Lāci. Savukārt Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio kultūras redakciju personības, pazīstamie un skatītāju iemīļotie raidījumu vadītāji Eva Ikstena un Edgars Raginskis intervēs balvas pretendentus, balsotājus, atbalstītājus un vērtētājus.

Kategorijas “Gada notikums” nominantu sarakstā šogad ne tikai Latvijas Nacionālā mākslas muzeja atjaunotās galvenās ēkas atklāšana, bet arī īpaša tikšanās: divu nepārspējamu maestro – Marisa Jansona un Raimonda Paula – lieliskā saspēle uz Lielās ģildes skatuves Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra 90 gadu jubilejas koncertā. Gada notikumam nominēts arī Jāņa Streiča kinogads – izcilā latviešu režisora 80 gadu jubilejas svinības visas gada garumā, atzīmējot to ar jubilejas koncertiem, izstādēm un LTV dokumentālo filmu “Mans draugs – Jānis Streičs”.

“Kilograms kultūras” balvas – jau labi atpazīstamā zelta statuete atsvara formā, ko veidojuši mākslinieki Kristīne Jurjāne un Ivars Miķelsons, kā arī Rietumu bankas Labdarības fonda naudas prēmija tiks piešķirtas astoņās kategorijās – "Mūzika", "Teātris", "Kino", "Literatūra", "Vizuālā māksla", "Gada pārsteigums", "Kultūras mantojums" un "Gada notikums". Kā katru gadu, arī šogad tiks piešķirta īpašā žūrijas balva.

Ceremonijas scenogrāfijā dominē medus un zelta motīvs, kas simbolizē mūsu kultūras gada sasniegumus – kultūra kā bišu stropa saimes rūpīgi vāktas un veidotas medus kāres, starp kurām izkristalizējas zelta mirkļi, zelta notikumi un personības.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti