Jau desmito reizi pasniegs latgaliešu kultūras gada balvu «Boņuks»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

2018. gada 25. februārī jau desmito reizi tiks pasniegtas latgaliešu kultūras gada balvas "Boņuks". Lai noskaidrotu "Boņuks 2017" saņēmējus, tiek izsludināta pretendentu pieteikšanās, kas ilgs līdz 2018. gada 10. janvārim.

Ik gadu latgaliešu kultūras gada balvas "Boņuks" pasniegšanas ceremonija ir ne vien atskats par iepriekšējā gadā paveikto, bet arī latgaliešu kultūras aktīvāko ļaužu, interesentu un atbalstītāju sirsnīga un iedvesmojoša satikšanās. Ceremoniju 2018. gada 25. februārī ar priekšnesumiem kuplinās Latvijā zināmi latgaliski dziedoši mūziķi un apvienības - grupa "Bez PVN", apvienība "Latgalīšu reps", grupa "Unknown Artist", Guntra Kuzmina un Rēzeknes novada vokālā studija "Skonai" un citi mākslinieki.

2018. gada balvai pretendentu pieteikumi tiek pieņemti 18 nominācijās, kas skar sabiedrisko aktivitāšu, mūzikas un literatūras sfēras. Aizpildītas pieteikuma anketas balvai "Boņuks 2017" elektroniskā formātā, pa pastu vai tiešsaistes pieteikuma veidā Latgales vēstniecība "Gors" gaidīs līdz 2018. gada 10. janvārim. Tiešsaistē anketas aizpildāmas un plašāka informācija atrodama: bonuks.lv un latgalesgors.lv. Iesniegtos pieteikumus izvērtēs latgalisko kultūrvidi vai attiecīgo balvas nozari pārzinoša žūrija savu jomu profesionāļu sastāvā.

Šī gada sākumā balvas par paveikto, sasniegumiem vai aktivitāti latgaliešu kultūrā pērn saņēma Latvijas Radio Latgales multimediju studija, Preiļu tirdzniecības centrs "Ūga", dokumentālā filma "Likteņzeme", izdevums "Škilbanu sīvas", dokumentālā filma "Runātāji", Rēzeknes Tautas teātra izrāde "Pupas", Sandras Ūdres un Juoņa Ryučāna romāns "Aizlauztais spaits", grupa "Piparmētra", projekts "Jezups i Muosys", apvienība "Sovvaļnīks", latgaliešu kultūras ziņu portāls "LaKuGa.lv", māksliniece Daina Salmiņa, literatūrzinātniece un latgaliešu kultūrvides aktīviste Ilga Šuplinska, tradicionālās dziedāšanas grupa "Saucējas", kamerkoris "Muklājs", grupa "Dvinskas muzikanti", bet par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūras popularizēšanā tika godināti diriģenti un skolotāji Antoņina un Vitolds Milaševiči.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti