«Jarmarkā» saziedo vairāk nekā 15 000 eiro Mākslas akadēmijas telpu remontam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Pērnā gada nogalē notikušā Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) gadatirgus „Jarmarka” apmeklētāji ar saviem pirkumiem kopīgi saziedojuši vairāk nekā 15 tūkstošus eiro akadēmijai piederošo telpu restaurācijai un remontam.

"Pareizās ķīmijas” direktore Gundega Turnele par "Jarmarku"
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

Lielākā daļa no gadatirgus ieņēmumiem aizies pašiem studentiem, kuri pārdeva savus darbus. Bet labdarībai tiek ziedoti 10 procenti no gadatirgus ienākumiem.

„Jarmarkas” rīkotāju, uzņēmuma „Pareizā ķīmija” direktore Gundega Turnele lēš, ka šis varētu būt lielākais ziedojums visā gadatirgus 15 gadu pastāvēšanas vēsturē.

„Pēdējos gados tā ir līdzīga summa. Protams, nevar salīdzināt ar laiku pirms 15 gadiem, kad šīs naudiņas bija zem tūkstoša, kamēr šis projekts uzņēma kārtīgus apgriezienus. Bet pēdējos gados varbūt tas būs pat lielākais ziedojums, kas būs bijis. Varbūt tāds labs gads cilvēkiem ir bijis – kā jau runā, ka iet uz augšu… (..) Projekts ir aizgājis tā, ka gan studenti ir laimīgi, jo viņiem ir reāls atbalsts, gan cilvēki [kas apmeklē „Jarmarku”]. Pašā sākumā mūsu doma ar šo gadatirgu bija tuvināt mākslu tautai. Jo bija galeriju formāts, (..) bet te ir tāda piesātinātība, ka tu vari nākt, rakties, apskatīt, iedvesmoties,” stāsta Turnele.

Jau vēstīts, ka izstāde-gadatirgus-labdarības akcija "Jarmarka" bija atvērta no 2017. gada 20. līdz 30. decembrim.

Aizvadītajos gados „Jarmarkas” ieņēmumu akadēmijai ziedotā daļa tika izmantota kā līdzfinansējums LMA piederošo telpu restaurācijas un remonta darbiem. Šobrīd tiek veikti restaurācijas darbi akadēmijas vestibilā, kā arī izstrādāts projekts gleznotāja Jāņa Kugas (1878–1969) mājas atjaunošanai Ikšķilē, kas nākotnē iecerēta kā starptautiska mākslas un dizaina rezidence.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti