Izsludina Cimzes balvu kultūrizglītības pedagogiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) iedibina Cimzes balvu un aicina tai izvirzīt Latvijas profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās izglītības iestāžu pedagogus kultūrizglītības jomā - mūzikā, mākslā, dizainā un dejā. 

Balva nosaukta pedagoga, tautas dziesmu vācēja, latviešu kora mūzikas pamatlicēja un profesionālās mūzikas izglītības aizsācēja Jāņa Cimzes (1814-1881) vārdā. Jāņa Cimzes vadībā Vidzemes skolotāju seminārs kļuva par pirmo latviešu profesionālo skolotāju mācību iestādi, tādēļ Cimzi dēvē par skolotāju skolotāju.

Cimzes balvas piešķiršanas mērķi ir novērtēt un godināt pedagogus par ilggadēju pedagoģisko darbību un būtisku ieguldījumu mācību un audzināšanas darbā, kā arī stiprināt kultūrizglītības jomas pedagogu profesijas prestižu. Šogad, Cimzes 200. jubilejas gadā, balva tiks pasniegta pirmo reizi.

Pretendentus izvērtēs LNKC izveidota komisija. Balvas pasniegšanas ceremonija notiks vienlaikus ar Kultūras ministrijas apbalvojuma par jauniešu sasniegumiem starptautiskajos konkursos, izstādēs un skatēs mākslu nozarēs pasniegšanas ceremoniju šī gada novembrī.

Pedagogus balvai var izvirzīt līdz šā gada 10.oktobrim.

Plašāka informācija par Cimzes balvu profesionālās kultūrizglītības pedagogiem pieejama LNKC mājas lapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti