Kultūras ziņas

Festivāla "Vīnes klasika" noslēguma koncerts

Kultūras ziņas

Aizraujošs stāsts bērniem - "Runča vakariņas"

Iepazīstinām ar "Kilograms kultūras" pretendentiem

Iepazīstot «Kilograms kultūras 2015» pretendentus: Gada notikums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Jau ceturtdien, 25. februārī, svinīgā ceremonijā tiks apbalvoti Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio gada balvas “Kilograms kultūras 2015” ieguvēji. Viņu vārdi kļūs zināmi tikai ceremonijā. LTV kultūras ziņu veidotāji turpina atgādina par balvas pretendentiem septiņās kategorijās. Šoreiz par kategorijā "Gada notikums” nominētajiem.

Par vienu no aizvadītā gada spilgtākajiem kultūras baudītāji atzinuši mākslinieku Zariņu ģimenes – Vijas, Kaspara, Paulas Zariņu un Martas Zariņas-Ģelzes projektu “Četras izstādes” Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā.

Vērtējot "Kilograms kultūras" kategorijā "Gada notikums" izvirzītos notikumus, Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) profesors, teātra zinātnieks Jānis Siliņš norāda, ka mākslinieku Zariņu “Četras izstādes” ir unikālas ģimenes mākslinieciskajā pieredzē.

Savukārt par Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" atklāšanu Jānis Siliņš saka, ka "Liepāja to bija pelnījusi kā pirmā".

Ne mazāk nozīmīga ir arī Dzintaru koncertzāles restaurētās Mazās zāles atklāšana.

"Dzintaru koncertzāle ir stabila vērtība, ko mēs pazīstam, un viņa ir mainījusi savu virzību, savus muzikālos mērķus," skaidro eksperts, "un tas ir arī ļoti vērtīgi, jo tā ir arī ļoti daudziem cilvēkiem pieejama un demokrātiska, un tas viss notiek brīnišķīgā aurā."      

Latvijas Jaunā teātra institūta organizētais Starptautiskais jaunā teātra festivāls “Homo Novus” arī pērn turpināja Latvijas teātra telpā ievest jaunas vēsmas.

"Tas ir garainis, kas veicina vārīšanos, un vārīšanos, lai iznāktu kvalitatīvs, ja tā var izteikties, produkts, kas ir procesa virzītājs; viņš laikam ir tas spilgtākais," uzsver Siliņš.

Gada balvas “Kilograms kultūras 2015” svinīgo apbalvošanas ceremoniju Latvijas Televīzija rādīs tiešraidē 25.februārī uzreiz pēc “Panorāmas”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti