Francija piešķir ordeni Rundāles pils direktoram Lancmanim

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Rundāles pils direktoram Imantam Lancmanim piešķirts Francijas goda apbalvojums - ordenis mākslā un literatūrā pateicībā par ieguldījumu, attīstot Francijas un Latvijas attiecības kultūras jomā. Ar šo ordeni tiek apbalvoti cilvēki, kuru radošie darbi ir snieguši īpašu devumu mākslas un literatūras jomā un kas ir veicinājušas mākslas un literatūras prestižu Francijā un pasaulē.

Francijas vēstniecība uzsver, ka Imants Lancmanis ir kaislīgs franču valodas cienītājs un neapšaubāms Eiropas klasicisma eksperts - viens no labākajiem franču kultūras pazinējiem. Lancmanim šis būs jau trešais Francijas apbalvojums līdzās Goda leģiona un Francijas Nopelnu ordenim. Lancmanis par ordeni mākslā un literatūrā ir īpaši gandarīts:

„Tas saistās ar lomu, kādu Francija patiesi vienmēr ieņēmusi manā dzīvē. Jau, sākot ar 60.gadiem, kad Mākslas akadēmijā daļa no studentiem atļāvās gluži atklātu aizraušanos ar Franciju, tās kultūru un mākslu, un arī pēc tam man vienmēr ir nācies Francijas vārdu tādā vai citādā veidā nest, vai tā būtu mākslas vēsture, glezniecība vai vispārcilvēciskās attiecības. Šis man ir īpaši patīkami, jo tagad es tā īsti jūtu, ka tas ir ordenis tam novadam, kurā es arī darbojos, kas ir glezniecība."

Lancmanis bijis festivālu "Pārsteidzošā Latvija" un "Francijas pavasaris Latvijā" goda prezidents.

Ordenis mākslā un literatūrā ir Francijas goda apbalvojums, ko 1957.gada 2.maijā iedibināja Kultūras ministrija.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti