Eritrejas bēgļu dzīves stāsti būs dzirdami Kaņepes kultūras centrā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Eritrejas bēgļi un patvēruma meklētāji trešdien, 26.jūlijā, dalīsies savos dzīves stāstos. Pasākums „Dzīvā bibliotēka” Kaņepes kultūras centrā notiek jau astoto reizi, aicinot iedzīvotājus drukāto grāmatu vietā lasīt jeb uzklausīt pašu cilvēku stāstus. Šoreiz tiks meklētas atbildes uz jautājumu – kāpēc cilvēki bēg no Eritrejas?

Pasākuma organizatore Laura Bužinska pastāstīja, ka „pirms diviem gadiem, kad sākās diskusijas par to, kāpēc cilvēki bēg no Āfrikas valsts Eritrejas, tika runāts par to, ka tur neesot karš - kāpēc jābēg”.

Laura Bužinska: Par pasākumu „Dzīvā bibliotēka”
00:00 / 00:49
Lejuplādēt

“Šodien tad arī varēs uzzināt nevis pastarpināti caur medijiem, bet no šiem cilvēkiem, kas ieradušies Latvijā, un tiem, kas uzsākuši dzīvi jau ārpus Latvijas. Ideja ir veicināt, lai šos cilvēkus caur stāstiem pamana, caur stāstiem, kas ikdienā netiek dzirdēti. Rīga ir ļoti dažāda, multikulturāla pilsēta, līdz ar ko ir jādod iespēja cilvēkiem šos stāstus klausīties, uzzinot, ar kādiem cilvēkiem viņi Rīgā kopā dzīvo,” stāstīja Bužinska.

“Formāts ir ļoti neformāls ar to, ka cilvēkiem ir iespēja izpausties un uzdot jautājumus. Uz pasākumu ikviens aicināts ierasties arī bez iepriekšējas pieteikšanās,” sacīja pasākuma rīkotāji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti