«Dirty Deal Teatro» desmitgades svinību laikā durvis vērs «Garlaicības muzejs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

No 9. līdz 10. augustam neatkarīgais teātris „Dirty Deal Teatro” svinēs savu desmito dzimšanas dienu. Trīs dienu svinības ietvers visdažādākos pasākumus, tostarp, Spīķeru kvartālā, blakus spēļu laukumam, durvis vērs muzejs padzīvojušiem jauniešiem - Garlaicības muzejs. Muzejs ir viena no Latvijas valsts simtgades programmas norisēm.

Par spīti savam nosaukumam "Garlaicības muzejs" nepavisam nebūs garlaicīgākais muzejs pasaulē. Par tā eksponātiem kalpos unikāli objekti un objektu kopumi, kas daudzdzīvokļu māju pagalmos garlaicības un jaunības iespaidā mainījuši savu sākotnējo jēgu un nozīmi, radot līdz tam nebijušas izklaides un pasaules izziņas pieredzes. Šajos pagalmos notika pirmās kāzas, kurās sešgadīgais kaimiņš apprec savu astoņgadīgo māsīcu viņas draudzenes virtuves loga aizkaru plīvurā. Kazaku-razboiņiku spēles laikā tika apgūts pirmais īsais krievu valodas kurss. Tika rīkotas pirmās bēres, lai godam apbedītu divas sliekas un vienu peli. Savukārt parasto dārza gliemežu nogaršošana kļuva par pirmo pieredzi franču kulinārijā. Un šie ir tikai daži no daudziem mums tik labi zināmajiem garlaicības rosinātajiem laika un uzmanības kavētājiem un prieka radītājiem. Kas notiktu, ja mēs pēc daudzu gadu prombūtnes atgrieztos šajā maģiskajā vietā un laikā?

Režisori Paulu Pļavnieci, scenogrāfu Uģi Bērziņu, aktrisi Anci Muižnieci un aktieri Uldi Sniķeri šī atgriešanās rosināja kļūt par "Garlaicības muzeja" dibinātājiem. Jaunradītā muzeja apmeklētājiem viņi piedāvās ceļojumu tunelī, kurā būs iespējams gūt visdažādākās garlaicības pieredzes.

Muzeja darba laiks:

  • 10. augustā: 17.00 - 21.00
  • 11. augustā: 17.00 - 20.00
  • 12. augustā: 13.00 - 17.00

Ieeja muzejā - bez maksas.

Muzeja kuratori: Paula Pļavniece, Uģis bērziņš, Ance Muižniece un Uldis Sniķers.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti