Kultūras ziņas

Zināmi "Zelta Mikrofons 2018" nominanti

Kultūras ziņas

Simtgadi atklāj arī Igaunijā!

Dānijas sveiciens Latvijas simtgadē

Dānija sveic Latviju simtgadē ar pasākumu virkni

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Plašu pasākumu klāstu – dāvanu Latvijas, Lietuvas un Igaunijas simtgadē sagādājusi Dānijas Karaliste. Visa gada garumā notiks mūzikas, sporta, zinātnes un izklaides pasākumi, un pirmais gaidāms 17.janvāra vakarā Svētā Jāņa baznīcā. Tas ir Kristiāna IV vokālā ansambļa sakrālās mūzikas koncerts “Priekam un brīvībai. Latvijas simtgade”.

Kristiāna IV vokālais ansamblis mēģinājuma laikā ieskandina Rīgas Svētā Jāņa baznīcas akustiku. Šīvakara koncertā skanēs 16. un 20.gadsimta autoru garīgā mūzika. Nosaukums – “Mūzika priekam un brīvībai. Latvijas simtgade”.

"Mēs atskaņosim senu un laikmetīgu mūziku. Tie būs Vācijas, Dānijas un arī Baltijas valstu komponistu darbi, tādu kā Arvo Perts un Ēriks Ešenvalds," stāsta Kristiāna IV vokālā ansambļa diriģents Rūbens Munks

Ar šo koncertu tiek ieskandināta plašu pasākumu programma, kuru Dānijas Karaliste dāvinās Latvijai, Lietuvai un Igaunijai valstu simtgadēs. Šī gada laikā skanēs koncerti, notiks sporta sacensības un konferences. Turklāt dāņu arhitektu uzraudzībā Rīgā tiks rekonstruēta agrāk dāņiem piederējusī tabakas fabrika. Tur iemājos radošo industriju inkubators.

"Kopš Dānija kā viena no pirmajām atzina Latvijas valsts neatkarību, mēs joprojām esam kopā. Politikā, kultūrā un, protams, arī aizsardzībā. Šobrīd Dānijas lidmašīnas aizsargā debesis virs Latvijas. Mēs cenšamies sadarboties visās dzīves sfērās, būt labi kaimiņi un draugi," norāda Dānijas Kultūras institūta direktors Simons Drevsens Holmbergs.

Programma turpināsies 8.martā ar grupas „Liima” koncertu, bet noslēgsies šī gada decembrī ar kroņprinča Frederika un kroņprinceses Mērijas vizīti Latvijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti