Atver grāmatu «Hilda Vīka Dobelē un Rendā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Svinot mākslinieces un rakstnieces Hildas Vīkas 120.jubileju, 5.septembrī Rīgā, Eiropas Savienības mājā (pulksten 15.30) norisināsies viņas mīlas dzejoļiem veltīta pēcpusdiena, kā arī grāmatas "Hilda Vīka Dobelē un Rendā" atvēršanas svētki.

Pasākumā Hildas Vīkas tēlā iejutīsies aktrise Inga Tropa, bet atmiņās par viņu dalīsies rakstnieks Jānis Liepiņš un gleznotājs Uldis Zemzaris.

Pasākumu rīko Dobeles Novadpētniecības muzejs, jo Hildas Vīkas dzīve ir cieši saistīta ar šo pilsētu. Dobelē viņas jubileju svin visa gada garumā.

Baiba Ļipņicka par Hildas Vīkas piemiņas gadu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Šo gadu Dobeles Novadpētniecības muzejs ir pasludinājis par Hildas Vīkas gadu, jo Hildai Vīkai šogad ir 120.jubileja tieši novembrī," stāsta muzeja projektu vadītāja Baiba Ļipņicka. "Visu gadu mums muzejā ir apskatāma kāda Hildas Vīkas glezna. Šobrīd, septembrī, ir apskatāma Hildas Vīkas glezna "Brālis". (..) Protams, novembrī, tad, kad ir jubilejas pasākumi, būs izlikti visi muzeja krājumā esošie [Vīkas] darbi un piemiņas lietas."

Grāmata "Hilda Vīka Dobelē un Rendā" ir gleznu un fotogrāfiju albums. Gleznas reproducēšanai sagatavojis Agris Siliņš. Albumā iekļautas Misiņa bibliotēkas un privātpersonu gleznas. Fotogrāfiju kodolā Jāņa Ērenpreisa attēli. Māksliniece Madara Neikena. Makets Liega Krūklīte.

Albumama pievienotas Dobeles Novadpētniecības muzeja sagatavotas biogrāfiskas ziņas par Hildu Vīku un Jāņa Liepiņa "Lūkojums uz Hildu Vīku Dobelē un Rendā".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti