AKKA/LAA ar «Radio SWH» noslēdz mierizlīgumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

29. aprīlī Augstākās tiesas Civillietu tiesu palāta apstiprināja izlīgumu starp biedrību AKKA/LAA un akciju savienību "Radio SWH", ar šo lēmumu izbeidzot vairākus gadus ilgušos tiesas procesus.

Pēc izlīguma parakstīšanas "Radio SWH" ir lielākais komercradio Latvijā, kuram turpmāk būs likumīgas tiesības izmantot autoru muzikālos darbus.

Otrdien tiesā apstiprinātais izlīgums tika parakstīts šā gada 5. aprīlī. Pēc izlīguma parakstīšanas AKKA/LAA izbeidza divus tiesvedības procesus pret "Radio SWH", puses vienojās par zaudējumu atlīdzības samaksu par laika posmu no 2007. gada 1. janvāra līdz 2013. gada 31. decembrim un noslēdza licences līgumu par tiesībām izmantot autoru muzikālos darbus raidīšanai ēterā radio un vienlaicīgai publiskošanai interneta tīklā ar darbības termiņu no 2014. gada 1. janvāra līdz 2018. gada 31. decembrim.

"Radio SWH" valdes loceklis Jānis Šipkēvics pastāstīja, ka licences līgums ar AKKA/LAA par muzikālu darbu izmantošanu Latvijas Republikas teritorijā tika noslēgts par visām četrām "Radio SWH" veidotajām programmām - "Radio SWH", "SWH Plus", "SWH Rock" un "SWH Gold".

Mums ar AKKA/LAA izdevās vienoties par abpusēji izdevīgiem noteikumiem un rast kompromisu visos jautājumos," piebilst Jānis Šipkēvics.

AKKA/LAA padomes priekšsēdētājs Valdis Muktupāvels paskaidro, ka "Radio SWH" ir pirmais no lielākajiem komercradio Latvijā, kas pēc vairāku gadu pārtraukuma ir noslēdzis licences līgumu ar AKKA/LAA un maksā autoriem pienākošos autoratlīdzību saskaņā ar pašu autoru apstiprinātajiem tarifiem.

Šī gadiem ilgā tiesāšanās nav izdevīga ne autoriem, ne radio, un ir labi, ka esam panākuši mierizlīgumu. Mēs ļoti ceram, ka šim pozitīvajam piemēram sekos arī tās komercradio stacijas, kuras vēl nav noslēgušas licences līgumus," uzsver Valdis Muktupāvels.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti