Aicina pieteikt pretendentus apbalvojumiem kultūrizglītības nozarē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Kultūras ministrija (KM) un Latvijas Nacionālais kultūras centrs (LNKC) aicina pieteikt pretendentus KM balvai bērniem un jauniešiem par sasniegumiem starptautiskos konkursos, izstādēs un skatēs mākslu nozarēs, kā arī LNKC iedibinātajai Cimzes balvai izcilākajiem kultūrizglītības skolotājiem.

Informācija par pieteikumu iesniegšanu pieejama Kultūras ministrijas mājaslapā un LNKC mājaslapā. Pieteikumu pieņemšana līdz 18. februārim.

KM balva ir augstākais apbalvojums kultūrizglītības nozarē. Tās mērķis ir novērtēt Latvijas bērnu un jauniešu vecumā no 10 līdz 25 gadiem sasniegumus starptautiskajos konkursos, izstādēs un skatēs iepriekšējā kalendārajā gadā.

Kā iepriekš vēstīts, Cimzes balvu Latvijas profesionālās ievirzes un profesionālās vidējās izglītības iestāžu pedagogiem kultūrizglītības jomā - mūzikā, mākslā, dizainā un dejā LNKC pirmo reizi pasniedza 2014. gadā. Togad Cimzes balvu saņēma Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas klavierspēles pedagoģe Ilze Treija un Jūrmalas Mākslas skolas skolotājs, direktora vietnieks izglītības jomā Antons Vaivods.

2015. gadā Cimzes balvu saņēma Rīgas Dizaina un mākslas vidusskolas skolotāja, keramikas izstrādājumu dizaina izglītības nodaļas vadītāja Inese Pētersone un Jūrmalas Mūzikas vidusskolas klavierspēles skolotāja Irēne Štrause.

2016. gada balvu pasniegšanas ceremonija notiks 28.aprīlī Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti