Uzsāk triloģijas «Bille» pirmās daļas filmēšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Sestdien uzsāk Vizmas Belševicas autobiogrāfiskā darba „Bille” spēlfilmas uzņemšanu. Filma top ar Nacionālā kino centra projekta „Latvijas filmas Latvijas simtgadei” atbalstu un iecerēts, ka tā būs skatāma valsts apaļās jubilejas gadā.

Kopumā projektā atbalstītas 13 latviešu filmas, no tām vairākas balstītas uz literāriem darbiem, tostarp „Bille”. Filmēšana notiek Rīgā un Jūrmalā, un plānots, ka intensīvākie filmēšanas darbi notiks nākamgad.

„Šodien mēs sākam filmēt filmas „Bille” treileri, pirmās epizodes, un filma „Bille” ir pēc Vizmas Belševicas stāsta motīviem. Mēs esam ļoti lepni un priecīgi, un ļoti entuziastiski par to, ka mēs varam strādāt pie šī brīnišķīgā darba. Jau šodien mēs sākam pirmo epizožu filmēšanu, viena mums ir vienas simtgadīgas mājas kāpņu telpā un otra būs pie jūras. Mēs esam arī ļoti priecīgi, ka varēsim filmēt īstajā pagalmā, kur ir dzīvojusi pati Vizma bērnībā un filmēt tieši to, ko viņa ir aprakstījusi grāmatā. Mums ir arī prieks par mūsu aktieru ansambli, Billes tēti spēlēs Artūrs Skrastiņš, Billes mamma būs Elīna Vāne,” stāsta viena no filmas producentēm Marta Romanova.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti