Kultūras ziņas

Laikmetīgās metālmākslas izstāde

Kultūras ziņas

Fotovēsturniekam Pēterim Korsakam – 80

Top LTV filma par Noru Bumbieri

Top televīzijas filma par Noru Bumbieri

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Režisore Linda Olte un Sandijs Semjonovs ar kuplu radošo komandu veido filmu par vienu no skaistākajām un samtainākajām balsīm Latvijas estrādes mūzikas vēsturē – Noru Bumbieri. Filma stāstīs par dziedātājas personīgo un radošo mūžu, akcentējot viņas dzīves zīmīgākos notikumus toreizējā Padomju Latvijā. 14.decembrī radošā komanda filmēja pēdējo epizodi.

Epizode Latvijas Radio studijā, kur Nora Bumbiere un Viktors Lapčenoks kopā ar Raimondu Paulu mācās jaunu dziesmu, ir pēdējā garajā filmēšanas procesā. Strādājot pie vēsturiskiem materiāliem par slaveno dziedātāju, filmas veidotāji konstatēja, ka, neskatoties uz daudzajiem audioierakstiem, videoarhīvs ir ļoti niecīgs.

"Ja paskatās dokumentālo arhīvu, tad tādas filmas par viņu vispār nav bijis. Tomēr viņa ir tāda Latvijas estrādes zelta lappuse ar savu traģisko dzīvi, un mēs izstāstīsim, kā ir gājis, bet tajā pašā laikā arī ļoti interesantu stāstu," saka scenārija autors Sandijs Semjonovs.

Lai spilgtāk atainotu Noras Bumbieres dzīves posmu 70. gados, filmā tiks izmantoti inscenējumi. Lai radītu pēc iespējas autentiskāku kadru, filmas operators Andris Priedītis no Latvijas Televīzijas muzeja aizņēmās īpašu videokameru.

"Tajā laikā jau nefilmēja, kā mēs tagad, personības dažādās sadzīves situācijās. Tie tomēr ir bieži dekoratīvi un uzstādīti kadri. Mēs mēģinām iedomāties, kas būtu varējis notikt pirms vai pēc tās situācijas, lai drusciņ tādu cilvēcisko un sadzīvisko pusi atklātu," stāsta LTV režisore Linda Olte.

"Ja ir kaut kādas unikālas, vecas fotogrāfijas no 70. gadiem, tad mēs būtu ļoti pateicīgi, ja tās varētu piedāvāt mums un mēs tās izmantotu filmā," aicina Semjonovs.

Noras lomā iejutīsies aktrise Dārta Danēviča, kuras vecākiem Nora Bumbiere vienmēr bijusi mīļākā latviešu dziedātāja.

"Tiklīdz mēs sākām strādāt pie šī darba, nevarat iedomāties, cik ārkārtīgi daudz Noras pazinēju no vienkāršo cilvēku vidus uzradās un cik ārkārtīgi daudz teica – nē, tā nebija, bija citādāk! Un es uzreiz gribētu teikt, ka tas ir tāds sitiens aktierim pa saules pinumu, jo mēs nevaram būt fiziski līdzīgi tiem cilvēkiem," norāda aktrise Dārta Danēviča.

Filmas “Nora” pirmizrāde iecerēta nākamā gada martā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti