4. studija

Žoržs Siksna sāk 60 gadu jubilejas turneju

4. studija

Darījumi ar zemi Ķekavā: kā baznīca un pašvaldība nespēja vienoties.

"Homo Novus" - bohēmiska komēdija par dzīvi 30.gadu Latvijā.

Top filma «Homo Novus»: Priecīgā Anužīte un Daudziņa jaunā pieredze

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas filmu nozarē šobrīd valda čakla rosība – līdz valsts simtgadei top 16 pilnmetrāžas filmas – sešas spēlfilmas, astoņas dokumentālās filmas un divas animācijas filmas. Annas Vidulejas komēdijas "Homo Novus" filmēšanas laukumā neizsakāmu prieku LTV raidījuma "4. studija" veidotājiem pauž aktrise Aurēlija Anužīte-Lauciņa, savukārt Vilis Daudziņš stāsta par "savu" kaķi un jaunu pieredzi.

„Es esmu tik bezgala laimīga, būt kopā ar aktieriem, Annu Viduleju un visiem māksliniekiem. Manuprāt, tas ir tik skaisti. Man tas ir liels, liels gods būt šeit,” atzīst aktrise Aurēlija Anužīte-Lauciņa.

Filmas pamatā ir stāsts par jaunu, bet ambiciozu gleznotāju, bet pagaidām mūs interesē tas, ko uz ekrāniem neredzēsiet - kas patiesi notiek filmēšanas laukumā. Piemēram, novērojām, ka sešgadīgs puika atkārtojot un atkārtojot vienu un to pašu kadru, nemaz nesāk niķoties un klausa Aurēlijai gandrīz kā miesīgs bērns.

„Man ir tādas vienkāršas metodes - neuzspiest sevi, tad kļūt interesantai, lai bērns pats pienāk. Tā ir mīlestība un cieņa, bet arī disciplīna, un parasti bērni līp pie manis,” atklāj Aurēlija.

Vēl, runājot par šo mākslinieciski bohēmisko vidi, ir jāpastāsta par īpašo Dundagas kaķi.

„Izdomāja, ka manā darbnīcā, kurā jau notikušas filmēšanas 3-4 reizes, vajag kaķi. Viņš ir tāds cilvēks [Daudziņa varonis] - meitenes viņu neinteresē, viņš ir tāds vienpatis un vecpuisis, un vecpuisim vienmēr piestāv kaķis. Nevis suns, bet kaķis, tāpēc domāju, ka vajag,” ar savu varoni stāsta Vilis Daudziņš. „Un apbrīnojamā kārtā radās tik brīnišķīgs kaķis ar tik labu raksturu. Viņu varēja paņemt klēpī, viņu varēja nest, pacelt no zemes un nevajag ķert. Viņš ļoti labi staigāja pa galdu, kamēr es strādāju. Nu, mans kaķis, īsāk sakot.”

Vēl aktierim Vilim Daudziņam prieks, ka bijusi jāapgūst jauna, izsmalcināta profesija. Aktieris stāsta, ka viņa pirmā profesija ir juvelieris, taču nācies apgūt graviera prasmes.

„Man nācās apgūt graviera prasmes, strādāt kā grafiķim nācās pirmo reizi, un tas ir ārkārtīgi aizraujoši, ļoti interesanti. Redzēt, kā Mākslas akadēmijā, pateicoties grafiķim, nodaļas vadītājam Guntaram Sietiņam, top pirmais, otrais, trešais novilkums, apbrīnojami! Protams, filmā no tā redzēs pavisam nelielu daļu, bet pieredze, kas katru reizi man krājas, tā ir milzu bagātība.”

Romantiskās intrigu un pārpratumu komēdijas filmēšanai vēl garš ceļš ejams, tāpēc noteikti arī interesants. Filma, kā iepriekš vēstīts, pirmizrādi piedzīvos 2018.gada rudenī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti