Televīzijas pirmizrādi piedzīvos dokumentālā filma «Īvāns»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

4. maijā, plkst. 18.55 LTV1 televīzijas pirmizrādi piedzīvos Andreja Verhoustinska un Noras Ikstenas dokumentālā filma “Īvāns”.

"Īvāns" ir stāsts par cilvēku, kurš simbolizē jaunlaiku Latvijas vēsturi, par cilvēkvalsti, kas apvieno sevī gan cerības, ideālismu, vilšanos, izvēles, kompromisus, uzvaras un zaudējumus. Un atrod sevī spēku atgriezties pie pirmsākumiem, neļaut sevi samalt laikmeta griežiem un nebūt tikai par gadījuma karakalpu dzīves noliktajā stāstā.

Filma "Īvāns’’ tapusi gada garumā, filmēšanas grupai izbaudot Daiņa Īvāna uzticēšanos un viesmīlību viņa dzimtas mājās "Īvānos’’. Filmā redzami unikāli kadri no vēstures arhīviem un Daiņa Īvāna personiski filmētajām ģimenes kinohronikām.

Filmas pirmizrāde kinoteātrī "Splendid Palace" notika 2015.gada 9.novembrī. Filma tapusi studijā “Ego Media”, un to bez minētajiem autoriem veidojuši arī montāžas režisore Madara Didrihsone, komponists Jēkabs Nīmanis, skaņu režisors Anrijs Krenbergs un filmas producents Guntis Trekteris. Finansiālo atbalstu filmas ražošanai sniedzis Nacionālais kino centrs un Kultūrkapitāla fonds.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti