Tapusi Daces Rīdūzes leļļu filma «Ruksīša ceļojums»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Filmu studijā "Animācijas Brigāde" noslēdzies darbs pie jaunas, 13 minūšu garas leļļu filmas mazajiem skatītājiem "Ruksīša ceļojums", kuras režisore ir Dace Rīdūze, liecina informācija Nacionālā Kino centra (NKC) mājaslapā.

Filma tapusi pēc Dzidras Rinkules-Zemzares poēmas "Kā Ruksītis ciemos gāja" motīviem, tā stāsta par Ruksīti, kurš labprātāk saldi paguļ, nekā iesaistās mājas darbos, un draugu neizpratne viņu aizvaino.

Pļāpīgā žagata pastāsta Ruksītim par bagātajiem un dāsnajiem radiem mežā, tāpēc Ruksītis, ilgi nedomādams, pamet dzimto sētu un dodas turp, kur dzīve būs tik bezrūpīga un skaista. Tomēr burvīgais sapnis izrādās mānīgs un Ruksīša ceļojums drīz vien pārvēršas bīstamā dēkā.

Filmu "Ruksīša ceļojums" finansiāli atbalstījis NKC un Valsts Kultūrkapitāla fonds, tās radošajā komandā ietilpst scenārija autore un režisore Dace Rīdūze, māksliniece Ilze Kiršteina, operators Ēvalds Lācis, skaņu režisors Anrijs Krenbergs un producents Māris Putniņš, muzikālo ietērpu veidojusi bērnu mūzikas, dejas un dzejas programmas "Brīnumskapis" komanda - Ingus Ulmanis, Andris Sējāns un Aigars Voitišķis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti