Starptautisko mediju nometnē Kuldīgā 50 jaunieši iepazīst multimediju formātus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Starptautiskā mediju nometne “Young Media Sharks 2017” jau šodien pulcēs 50 talantīgus dažādu valstu jauniešus. Uz svinīgo atklāšanu ar filmas “Atbrīvošanas diena” seansu un sarunām ar filmas veidotājiem – režisoru Uģi Olti un producentu Uldi Cekuli – Kuldīgas “Goldingen Knight Cinema” šodien, 8. augustā, 22.00, laipni aicināti visi interesenti, ziņo projekta koordinatore Marija Rācene.

“Young Media Sharks 2017” laikā jaunieši no Baltijas valstīm nedēļas garumā gūs unikālas zināšanas un praktiskās iemaņas tādu speciālistu vadībā kā žurnāliste Inga Spriņģe (“Re:Baltica”), reklāmas izpildproducents no ASV Kris Mathur (“Backyard Productions”), radošais direktors Pauls Ķesteris (reklāmas aģentūra “TBWA\LATVIJA”), TV raidījumu un pasākumu vadītāja, producente Lelde Lietaviete (TV24), “Carnival Youth” menedžere, "Latvijas mūzikas eksports" valdes locekle Guna Zučika, “Picture Agency” dibinātājs Gatis Rozenfelds un daudzi citi. Galvenā nedēļas tematika būs satura radīšana jauniešiem 21. gadsimtā – kā attīstīt ideju, rast finansējumu, kā veidot saturu, kas ne tikai iegūst popularitāti, bet ir arī sociāli nozīmīgs. Īpaša uzmanība šogad tiks vērsta jaunai multimediju formātu izveidei, kurus būtu iespējams realizēt arī citās valstīs, veidojot ilgtspējīgu sociālās uzņēmējdarbības modeli, kurā darbosies paši jaunieši.

Pateicoties galvenajam projekta atbalstītājam – Vācijas Ārlietu ministrijai –, jauniešiem dalība “Young Media Sharks 2017” būs bez maksas. Tiks nodrošināts arī transports no Rīgas un atpakaļ, dzīvošana un ēdināšana nometnes norises vietā, kā arī filmēšanas un montāžas tehnika praktiskajiem darbiem. Nometnes partneri ir Gētes institūts Rīgā un lielākais finansētājs – Vācijas Ārlietu ministrija. Nometni atbalsta Izglītības un zinātnes ministrija, Kuldīgas pilsēta, Baltijas-Amerikas Brīvības fonds, augstskola RISEBA un citi.

Par filmu “Atbrīvošana dienas” – 2015. gada augustā notika kaut kas vēl nebijis. Visizolētākajā valstī pasaulē, kur visu kontrolē sistēma, ieradās skandaloza rokgrupa no Rietumiem, kuru radītā enerģija spēj pacelt pusdebešķīgos augstumos. Tā bija mitoloģiska tikšanās, ko var salīdzināt ar ķīmisku reakciju. Viens tās elements ir grupa “Laibach” – rokmūziķi, kuri uzauguši diktatoriskajā Dienvidslāvijā, un savā mākslā joprojām iemieso totalitārisma iedvesmotu tēlu sistēmu. Otrs elements – Ziemeļkorejas sapņu publika, kura nekad mūžā nav dzirdējusi rokmūziku, jo viņu perfektajā sistēmā tādas vienkārši nav bijis. Trešais elements ir šī unikālā eksperimenta autors, kurš spēlē Pusdieva lomu, jo gan mūziķu grupa, gan viesus uzņemošā korejiešu brigāde ir spiesta paklausīt tikai viņam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti