«Sony Pictures» filmas Latvijā turpmāk izplatīs «ACME Film»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Kompānija "ACME Film" ir noslēgusi sadarbības līgumu ar Holivudas filmu studiju "Sony Pictures" par tās filmu izplatīšanu Latvijā no 2014.gada janvāra, lsm.lv informē „ACME Film" pārstāvji.

Līdz ar to, studijas "Sony Pictures" paspārnē tapušos darbus "ACME Film" izplatīs visās trīs Baltijas valstīs. Ar "ACME Film" starpniecību "Sony Pictures" filmas Lietuvā tiek izplatītas kopš 2004.gada, bet Igaunijā kopš 2011.gada. Līdz šim "Sony Pictures" filmas Latvijā izplatīja SIA "Forum Cinemas".

"Sony Pictures Entertainment" ir viena no lielākajām filmu producēšanas un izplatīšanas kompānijām pasaulē, kuras paspārnē darbojas studijas "Columbia Pictures", "TriStar Pictures", "Screen Gems" un citi uzņēmumi. "Sony Pictures" katalogā ir vairāk nekā četri tūkstoši kinofilmu. Starp zināmākajiem studijas darbiem jāmin tādi nosaukumi kā "Džeimsa Bonda" , "Zirnekļcilvēka", "Vīri melnā" un citas filmu franšīzes, bet pēdējo gadu populārāko filmu sarakstā ietilpst tādi darbi kā "Da Vinči kods", "Sociālais tīkls", "Tūrists", "Smurfi", "Meitene ar pūķa tetovējumu", "Atsvabinātais Džango" un virkne citu filmu.

2014.gadā Latvijā tiks izplatītas tādas studijā "Sony Pictures" producētas filmas kā 3D kases grāvēja "Apbrīnojamais Zirnekļcilvēks" otrā daļa, kas uz ekrāniem iznāks 25.aprīlī, fantastikas trilleris "Robokops" (14.februāris), komēdijas "Džampstrīta 21" turpinājums (13.jūnijs), spriedzes filma ar Denzelu Vašingtonu galvenajā lomā "The Equalizer" (26.septembris) un citas kinolentes.

Pirmā "Sony Pictures" filma, kuru piedāvā  "ACME Film", ir "Amerikāņu afēra" ("American Hustle"). Titullomas tajā izpilda Kristians Beils, Dženifera Lourensa, Bredlijs Kūpers un citas kinozvaigznes. Filma ir saņēmusi 7 Zelta Globusu nominācijas un tiek minēta starp ASV Kinoakadēmijas balvu pretendentiem. "Amerikāņu afēra" uz Latvijas ekrāniem iznāk 31.janvārī.

"ACME Film" kopš 2011.gada ir Holivudas filmu studijas "Warner Bros." izplatītājs Baltijas valstīs. Šīs studijas paspārnē tapušas gan "Gredzenu pavēlnieka", "Betmena" un "Harija Potera" franšīzes, gan nesen iznākušās filmas "Hobits: Smoga posta zeme", "Gravitācija", "Milleru ģimenīte" un "Tērauda vīrs".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti