Rīta Panorāma

Latvijas dziesminieku un tautas saiets Jaunpiebalgas novadā

Rīta Panorāma

Intervija ar Laimdotu Straujumu

Intervija ar Jurģi Krāsonu

Septītajā «RojaL» festivālā par trīs kinozālēm vairāk

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Jūlija pēdējā nedēļā no ceturtdienas līdz sestdienai jūras krastā varēs baudīt franču kino klasiku, kā arī iepazīties ar izstādēm, klausīties mūziku un diskutēt par kino. Vairāk par festivālu stāsta tā organizators, idejiskais tēvs un pašpasludinātais Latvijas kino prezidents Jurģis Krāsons.

Kā ziņots, festivāls līdz pat svētdienai piedāvās ļoti dāsnu programmu, ko varēs baudīt vairāk nekā 10 dažādās norises vietās. Pēc kārtas septītajā festivālā būs par trim skatuvēm vairāk, un tas ļaus rādīt filmas gan ar latvisko tulkojumu, gan oriģinālā ar subtitriem.

Festivāla viesiem pieejamas vairākas kempingvietas, un Krāsons īpaši iesaka to, kas atrodas pie ostas. No trim festivāla kinozālēm to šķir tikai 100 metri.

Savukārt sestdienas vakarā festivālā varētu ierasties režisors Rolands Kalniņš. "Rojalprāt, latviešu režisoru režisors, jo viņa kino ir ne tikai labs kino, bet arī viņa kā mākslinieka attieksme un sava laikmeta visa šī te padarīšana - tas ir ļoti cienījami," teica Krāsons.

Franču kino programmā iekļauts gan Žaka Demī leģendārais mūzikls „Šerbūras lietussargi”, Žana Lika Godāra „Muļķa Pjero”, animācijas klasika „Karalis un lakstīgala”, kā arī vēl virkne spožu kinodarbu.

Būs arī latviešu kino - Matīsa Kažas "Vienu biļeti, lūdzu", kā arī "Savējie sapratīs" otrā daļa. 

Vērtējot latviešu kino tendences, Krāsons atzīst, ka "filmē vairāk", taču ir jāpadomā par līmeni. Tāpēc būtiskas festivālā būs konkursa skates, kurā savas īsfilmas izrāda jaunie režisori, kam pēc tam turpat klātienē seko profesionāļu izvērtējums un diskusijas ar autoriem.

Kulminācija būs sestdienas vakarā, kad Rojas pludmalē izcilais vijolnieks Sandis Šteinbergs kopā ar akordeonistu Artūru Noviku spēlēs „Saulrieta koncertu”, kam sekos kino seansi uz pludmales lielā ekrāna ar naksnīgo jūras ainavu fonā.

Septītais festivāls „Roja L” vai kā tautā iegājies „RojaL” sāksies ceturtdien, 27. jūlijā, un risināsies līdz svētdienai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti