Seksa skandālā iesaistītā Vainstaina brālis noliedz viņu kinostudijas slēgšanu vai pārdošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Seksuālās uzmākšanās skandālā nokļuvušā Holivudas producenta Hārvija Vainstaina brālis un biznesa partneris Bobs Vainstains noliedza medijos izskanējušās ziņas, ka viņu kinostudija "The Weinstein Company" varētu tikt pārdota vai slēgta, ziņo raidsabiedrība BBC.

Bobs Vainstains norādīja, ka “mūsu bankas, partneri un akcionāri absolūti atbalsta mūsu kompāniju”.

“Bizness turpinās kā parasti,” paziņoja Bobs Vainstais.   

ASV laikraksts "The Wall Street Journal" ziņoja, ka Filmu un televīzijas studija, no kuras Vainstains jau atlaists, diez vai turpinās darboties kā neatkarīgs uzņēmums, ziņoja laikraksts, atsaucoties uz kādu ar šo firmu saistītu personu.

“Los Angeles Times” ziņoja, ka finansisti sākuši izdarīt spiedienu uz kompāniju, lai panāktu akciju pārdošanu, un potenciālie pircēji jau izrādījuši interesi. 

Tiek uzskatīts, ka kinostudija ir simtiem miljonu dolāru vērta, taču jau pirms skandāla sāka parādīties jautājumi par tās nākotni, ņemot vērā augošu konkurenci, ko rada interneta tiešsaistes mediji.

Investīciju banka “Goldman Sachs” piektdien paziņoja, ka izskata iespēju pārdod savas nelielas daļas kinostudijā, ņemot vērā, “nepiedodamu rīcību”, ziņo BBC.

Kompānijas direktoru padome sākusi runāt ar iespējamiem pircējiem. Daži potenciālie pircēji ir uzrunājuši pašu studiju un ar to saistītus cilvēkus, tomēr nav skaidrs, vai izdosies panākt vienošanos, lai tā varētu turpināt darbību. Alternatīvā gadījumā "The Weinstein Company" varētu tikt slēgta.

Padome vairs neizskata iespēju, ka kompāniju ar citu nosaukumu varētu turpināt vadīt Hārvija brālis Bobs Vainstains kopā ar studijas prezidentu Deividu Gleizeru, norādīja laikraksta avots.

70.gadu beigās brāļi Vainstaini nodibināja kinostudiju "Miramax", kuru vēlāk pārdeva kompānijai "The Walt Disney Company". 2005.gadā viņi nodibināja "The Weinstein Company". Studijas filmu vidū ir "Karaļa runa" ("The King's Speech"), "Atsvabinātais Džango" ("Django Unchained") un "The Artist".

Skandāls sākās, kad laikraksts "The New York Times" pagājušajā nedēļā ziņoja, ka Hārvijs Vainstains vairākus gadu desmitus seksuāli uzmācies gados jaunām sievietēm, kuras vēlējās darboties kinoindustrijā. Kopš tā brīža aizvien vairāk sieviešu vainojušas Vainstainu par seksuālu uzmākšanos un pat izvarošanu.

Vainstaina rīcību sākušas izmeklēt varasiestādes Ņujorkā un Lielbritānijā.

Pats Vainstains, kurš uzturoties Eiropā, uzstāj, ka visi viņa seksuālie kontakti bija ar abpusēju piekrišanu.    

Sestdien ASV kinoakadēmija spriedīs par Hārvija Vainstaina dalības apturēšanu, savukārt britu filmu un TV akadēmija BAFTA to jau ir izdarījusi.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti