Kultūras ziņas

Latvijas simtgades starptautiskā programma

Kultūras ziņas

Mākslinieces Ievas Jurjānes "Daba klusē"

Īsfilmu maratons "Short Riga 2016"

Sākas īsfilmu maratons «Short Riga 2016»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Studentu kino darbi, īsfilmas un mūzikas videoklipi no visas pasaules šogad apvienoti Rīgas Starptautiskā kinofestivāla programmā “Short Riga”. Filmu parāde un konkurss kinoteātrī “Kino Bize” sāksies jau šovakar ar animācijas filmu “Analīze Paralīze”.

Šogad "Short Riga" īsfilmu konkursam izvēlēti 24 darbi no 20 pasaules valstīm. Dažas filmas ir jau ieguvušas starptautisku atzinību. Festivāla organizatori atklāj, ka konkursa dalībnieki ir atlasīti no aptuveni 3000 filmām.

"Mēs centāmies atlasīt pēc iespējas dažādākas - dažādi žanri, tehnikas. Ir animācija, spēlfilmas, dokumentālās filmas. Atlases principi ir meklēt autorību, individualitāti," saka “Short Riga 2016” kuratore Anna Veilande-Kustikova.

Īsfilmu konkursā piedalās arī Anetes Meleces animācijas darbs “Analīze Paralīze”, ar kuru 19.oktobra vakarā tiek atklāta "Short Riga" filmu parāde. Tas ir stāsts par neizlēmīgo Antonu, kura drāma ir sakompresēta 10 minūšu animācijā.

Bez īsfilmām "Short Riga" apbalvos arī studentu darbus un mūzikas video. Organizatori uzsver, ka visu trīs balvu laureātiem "Short Riga" var nostrādāt kā tramplīns plašākai starptautiskai atzinībai.

"Pie mums šogad filmas būs redzējuši cilvēki no Karlovi Variem, no Oberhauzenas, no ''Berlināles'' un citiem festivāliem, kas ir ļoti svarīgi, jo bieži vien šīs filmas nenokļūst līdz viņiem, vienkārši iesniedzot tās festivālos," turpina Anna Veilande-Kustikova.

Konkursa filmas tiks izrādītas kinoteātrī "Kino Bize", bet laureātu apbalvošana, "Short Riga" un Rīgas Starptautiskā kino festivāla noslēgums gaidāms 22.oktobrī.

Tiešraidē Rīgas Starptautiskā kino festivāla noslēgumu piedāvās skatīties lsm.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti