Kultūras ziņas

Avotu ielas apkaime vieno cilvēkus

Kultūras ziņas

Noslēdzas izstāžu cikls "Ārup. Andris Grinbergs"

Aika Karapetjana jaunais psiholoģiskās spriedzes trilleris

Publiskots Aika Karapetjana psiholoģiskā trillera «Pirmdzimtais» treileris

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Aika Karapetjana jaunākā pilnmetrāžas filma – psiholoģiskais trilleris „Pirmdzimtais” tapis „Studijā Lokomotīve” un būs skatāms kinoteātros visā Latvijā no 29. septembra. Pirmais treileris sniedz ieskatu notikumos, kurus izspēlē aktieri Kaspars Znotiņš, Maija Doveika un Kaspars Zāle.

 

Pēc naksnīgas aplaupīšanas uz ielas pusmūža arhitekta Franča mierīgā dzīve sagriežas kājām gaisā. Gribēdams sievai pierādīt, ka spēj rīkoties vīrišķīgi, viņš dodas nokārtot rēķinus ar varmāku, un situācija kļūst nekontrolējama. Ar laiku galvenais varonis sāk saskatīt sakarības starp uzbrucēju un sievas pēkšņo grūtniecību, turklāt jaunās ģimenes idilli izjauc noslēpumains šantāžists, kurš mēģina Franci piespiest izdarīt noziegumu. Iedomas un realitāte savijas spriedzes pilnu notikumu virknē, kas noved pie negaidītām sekām.

Filmas producents ir Roberts Vinovskis, režisors un scenārists – Aiks Karapetjans, operators Jānis Eglītis, komponists – Andris Dzenītis, mākslinieks – Aivars Žukovskis. Kinoteātros Latvijā šo psiholoģisko trilleri izrādīs no 29.septembra.

Kā atzīst Aiks Karapetjans, filma „Pirmdzimtais” uzdod jautājumu, ko nozīmē būt vīrišķīgam vīrietim mūsdienās. Tā stāsta par vīrieša bailēm, ka viņš savai dzīvesbiedrei nav gana labs, un par sievietes cerībām, ka, provocējot partneri, viņai izdosies tam palīdzēt cīnīties ar kompleksiem un bailēm un vienlaikus tuvināt to savam vīrieša ideālam. Viss savijas ar kriminālu intrigu un mistikas devu. „Savā ziņā „Pirmdzimtais” ir gan antifeministisks, gan antišovinistisks trilleris – nostāja atkarīga no paša skatītāja,” par savu jaunāko filmu saka režisors.

Aiks Karapetjans ir viens no savas paaudzes redzamākajiem režisoriem. „Pirmdzimtais” ir Karapetjana trešā spēlfilma un trešā sadarbība ar „Studiju Lokomotīve”, producentu Robertu Vinovski un operatoru Jāni Eglīti. Debijas filmas „Cilvēki tur” pirmizrāde notika prestižajā Karlovi Vari starptautiskajā kino festivālā, otrā režisora spēlfilma-šausmu žanra darbs „M.O.Ž” izrādīja svarīgākajos žanra filmu festivālos Kanādā un ASV, daudzos nozīmīgos Eiropas festivālos, kā arī iekļauta ASV kinoteātru repertuārā. Paralēli darbam režisors ir iestudējis arī operas un teātra izrādes: „Seviļas bārddzini” un „Faustu” Latvijas Nacionālajā operā un Šekspīra „Venēcijas tirgotāju” Nacionālajā teātrī.

„Studija Lokomotīve” ir starp aktīvākajām filmu studijām Baltijā. Visas filmas, kas pēdējos gados tapušas studijā un sadarbībā ar partneriem Lietuvā un Igaunijā, savas starptautiskās pirmizrādes piedzīvojušas respektablos kino festivālos. Šobrīd norit darbs pie divām pilnmetrāžas animācijas filmām – leģendārās latviešu režisores Rozes Stiebras filmas „Saule brauca debesīs”, kas top programmas „Latvijas filmas Latvijas simtgadei” ietvaros, un Signes Baumanes filmas „Mans laulību projekts”. Iepriekšējo režisores filmu „Akmeņi manās kabatās”, kas tapusi sadarbībā ar „Studiju Lokomotīve”, Latvija izvirzīja ASV Kinoakadēmijas balvai Oskars, un tā saņēma lieliskas kritiķu atsauksmes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti