Noslēdzies spēlfilmas «Nekas mūs neapturēs» pirmais filmēšanas posms

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ar sagrautām vējdzirnavām noslēdzies režisora Andra Gaujas topošās spēlfilmas „Nekas mūs neapturēs” pirmais filmēšanas periods – filmas mākslinieka Jurģa Krāsona uzceltā grandiozā dekorācija, Andrejsalā uzbūvētais piecstāvīgais kinopaviljons ir demontēts, jo bija radīts tikai un vienīgi filmas vajadzībām.

Andra Gaujas radošā komanda ir veiksmīgi uzfilmējusi aptuveni trešo daļu no topošā attiecību trillera „Nekas mūs neapturēs” scenārija, un šobrīd uzsākta gatavošanās iespaidīgākajam filmēšanas posmam, kas notiks nākamā gada vasarā pie Drabešu vējdzirnavām. Tur plānots būvēt vēl vienu kinopaviljonu – dzīvojamās mājas dekorāciju dabīgā izmērā.

“Visi ir dzīvi un veseli, tfu-tfu-tfu, un rezultāts sit pušu sākotnējo ieceri. Īpašs paldies filmēšanā pieaicinātajai kaskadieru brigādei,” pirmo filmēšanas periodu rezumē filmas operators Aleksandrs Grebņevs. Šajā filmēšanas periodā ietilpa arī bīstamas ainas, kurās tiek izmantota visa piecstāvu dekorācija vienā kadrā.

Savukārt filmas režisors un producents Andris Gauja tikko atgriezies no Tallinas Starptautiskā kinofestivāla „Black Nights”, kur nesen aizsāktā filma jau bija izraudzīta topošo darbu skatei „Works in Progress” – šī bija iespēja ar projektu savlaicīgi iepazīstināt starptautiskās kinoindustrijas pārstāvjus.

Režisora Andra Gaujas otrā pilnmetrāžas spēlfilma „Nekas mūs neapturēs” ir stāsts par harizmātisku personību – mūzikas producentu Ralfu Dambergu (Andris Keišs), kurš sava nepiekāpīgā rakstura dēļ pārliecina sievu un mīļāko sadzīvot vienā īpašumā, kur vēl turklāt mīt viņa nepilngadīgā meita. Šis eksperiments palēnām pāraug bezkompromisu cīņā katram par savām interesēm. Kopā ar Andri Keišu filmā spēlē Kristīne Nevarauska, Elza Gauja un Dārta Stepanova. Vējdzirnavas šajā stāstā ir pārveidotas par ambiciozu mūzikas ierakstu studiju, kas iemieso varoņa sapni par ideālo pasauli.

Filmas radošajā komandā ietilpst režisors Andris Gauja, operators Aleksandrs Grebņevs, mākslinieks Jurģis Krāsons, tērpu māksliniece Līga Krāsone. Filmai piemeklēta pašas augstākās klases optika – "HAWK V-Lite" anamorfie objektīvi, eksperimentāli tērpi, kā arī rūpīgi piemeklēta lokācija nākamās vasaras filmēšanai – leģendārās Drabešu vējdzirnavas (tur filmēti „Purva bridējs” (1966), „Vella kalpi” (1970), „Limuzīns Jāņu nakts krāsā” (1981) un citas leģendāras filmas), kuru pakājē Jurģis Krāsons nākamgad būvēs mūsdienīgu stiklotu dzīvojamo māju.

Studijas „Riverbed” producētās filmas „Nekas mūs neapturēs” plānotais kopējais budžets ir 700 000 eiro, 2017. gada Nacionālā kino centra filmu ražošanas konkursa ietvaros projekts jau saņēmis 280 000 eiro. Plānots, ka filma uz lielajiem ekrāniem nonāks 2019. gada sākumā.

Režisors Andris Gauja līdz šim uzņēmis trīs dokumentālās filmas, no kurām vislielāko skatītāju ievērību gan Latvijā, gan starptautiskās auditorijās izpelnījās sarežģīto un gandrīz krimināli sodāmo attiecību stāsts „Ģimenes lietas” (2010), arī Gaujas debija pilnmetrāžas spēlfilmas formātā „Izlaiduma gads” (2014) kļuva par notikumu Latvijas kinodzīvē, ar savu aktīvo un atraktīvo mārketinga kampaņu sapulcinot vairāk nekā 35 000 skatītāju kinoteātros. Filma bija iekļauta arī vairāku starptautisku festivālu programmās – Monreālas SKF konkursā (Kanāda), Čikāgā (ASV), Maskavā (Krievija) un citur.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti