Norvēģi uzsauc filmu dienas «K. Sunī»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Atzīmējot “Kino galerijas” 25 gadu jubileju, kinoteātris “K.Suns” sadarbībā ar Norvēģijas Filmu institūtu (NFI) un Norvēģijas vēstniecību Latvijā aicina uz skatītāju tik iecienītajām Norvēģijas filmu dienām. Norvēģi atveduši trīs spožas, mūsdienīgas un ļoti atšķirīgas filmas, kuras 10., 11. un 12. novembrī “K.Sunī” skandināvu kino cienītāji varēs noskatīties par brīvu. Pieteikties var te.

10. novembrī kinoteātris piedāvā 2014. gada filmu „Iznīcināšanas kārtībā” (Kraftidioten, rež. Hanss Peters Molands), kas ir virtuozi režisēts melnā humora piesātināts trilleris un kura autoru meistarīgā balansēšana starp smieklīgo un traģisko īpaši saistoša liksies “Fargo” un “Lubenes" cienītājiem.

Galvenajā lomā ir lieliskais zviedrs – jau sen par starptautisku kinozvaigzni kļuvušais - Stelans Skarsgārds (“Šķeļot viļņus”, “Meitene ar pūķa tetovējumu”, “Mamma Mia!” u.c.). Viņš atveido sniega šķūrētāja, filmas sākumā visai parastā un introvertā Nilsa lomu, kurš, sastopoties ar negaidītu traģēdiju, atklāj sevī varoņa atriebēja spējas.

11. novembrī būs skatāms „Aklums” (Blind, rež. Eskils Vogts, 2014), kas ir talantīgā un godalgotā scenārista Eskila Vogta debija pilnmetrāžas filmas režijā. Filma stāsta par rakstnieci Ingrīdu, kas nesen zaudējusi redzi un, dzīvojot noslēgtībā kopā ar vīru, pārdomām un atmiņām, nezaudē spēju sapņot un fantazēt. Filma meistarīgi sajūdz iztēli un realitāti neizdzēšamā un vizuālu baudījumu sniedzošā kino pieredzē. Filma tika demonstrēta šī gada Rīgas filmu festivālā.

 

12. novembrī skatīsimies filmu „Dzīve turpinās” (Staying alive, rež. Šarlote Bloma, 2015)

Tā ir mūsdienīga komēdija par trīsdesmitgadnieci Marianu, kura nejauši atklājusi dzīvesbiedra romānu ar jauniņo kolēģīti, šķiras un secina, ka omulības kā dzīves koncepta nozīme ir pārvērtēta, jo galvenais ir priecāties, priecāties un vēlreiz priecāties.

Norvēģu filmu dienām sekos arī dāņu kino klasika un zviedru labākie pēdējo gadu darbi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti