Rīta Panorāma

Intervija ar Baibu Šmiti un Edgaru Jaunupu

Rīta Panorāma

Intervija ar Mairi Briedi

Intervija ar Vjačeslavu Kaščejevu

Murjāņos izrādīs filmu «Kvanta kods» ar fiziķi Kaščejevu galvenajā lomā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Murjāņu brīvdabas kino vakarā piektdien, 12.augustā, plkst.20 būs iespējams noskatīties režisores Santas Skuteles dokumentālo filmu "Kvanta kods", kuras galvenais varonis ir fiziķis, Latvijas Universitātes asociētais profesors Vjačeslavs Kaščejevs.

Filmas anotācijā teikts, ka paralēli elektronu skaldīšanai laboratorijā Kaščejevs ir sapņotājs, skolotājs, sociāli aktīvs un pilsoniski domājošs vīrs un tēvs, kurš meklē saikni ar Visvareno.

Pats filmas varonis Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" norādīja, filmas uzņemšana viņam bijusi interesanta pieredze. "Uzzināju par to, kā top kino, kā to filmē, kā ieraksta skaņu. Un patiesībā fantastisks darbs (..)," teica fiziķis.

Viņš atzina, ka filma tapusi divos gados. Lielākās domstarpības ar režisori bijušas par filmas nosaukumu. "Esmu kategoriski pret šo nosaukumu. Nekāda kvantu koda nav. Nav tāda noslēpuma, kuru, noskatoties filmu, varētu uzzināt un [ir] viss skaidrs,” piebilda LU asociētais profesors.

Kaščejevs atzina, ka viņam patīk tas, ka filma pirmizrādi piedzīvos tieši Murjāņu brīvdabas kino vakarā. Tos organizē draugi no fonda "Viegli", un šie kinoseansi notiks katru vakaru līdz 9.septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti