LTV1 rādīs Vitālija Manska filmu «Radinieki»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Godalgotā dokumentālo filmu režisora Vitālija Manska jaunākā filma “Radinieki” tiks rādīta Latvijas Televīzijā pirmajā programmā 17. aprīlī plkst. 22.

Latvijas skatītājiem ir iespēja noskatīties filmu, kas kopš savas pirmizrādes Karlovivari Starptautiskajā filmu festivālā pagājušā gada vasarā ir demonstrēta gandrīz trīsdesmit filmu festivālos visā pasaulē.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

RADINIEKI_treileris from Ego Media on Vimeo.

Dokumentālā filma “Radinieki” ir režisora personiskākā filma – par to, kā viņa ģimeni ir ietekmējis Krievijas – Ukrainas konflikts. Nesenie politiskie notikumi kaimiņvalstī ieviesuši izmaiņas arī paša Vitālija Manska dzīvē, tādēļ kopš 2014.gada viņš dzīvo Latvijā. Filmā režisors pēta Maidana revolūcijas seku ietekmi uz Ukrainas sabiedrību, galvenokārt autora radiniekiem. Viņi dzīvo dažādās valsts daļās: Ļvovā, Odesā, separātistu kontrolētajā Donbasā, kā arī Sevastopolē, Krimas pussalā.

“Filma atklāj parastu cilvēku stāstus, tie ir par viņu dzīvi valstī ar sarežģītu vēsturi, kas šobrīd cenšas satuvināties ar Eiropu. Tā bija ukraiņu vairākuma izvēle, taču vienlaikus tā valstī izprovocēja asiņainu karu,” saka režisors.

Filma “Radinieki” ir apjomīgākā pēdējo gadu kopražojuma filma, tās tapšanu ir atbalstījis ne tikai Latvijas Nacionālais kino centrs, bet arī Igaunijas, Ukrainas un Vācijas filmu fondi un vairāku Eiropas valstu televīzijas.

Jau vēstīts, ka ar filmas "Radinieki" pirmizrādi pērn tika atklāts Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF).

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

RADINIEKI - atsauksmes pēc pirmizrādes from Ego Media on Vimeo.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti