LTV rādīs Lielbritānijas vēsturisko seriālu «Viktorija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Latvijas Televīzijas (LTV) ēterā no nākamās svētdienas, 20. augusta, varēs skatīties 2016. gadā tapušo Lielbritānijas vēsturisko seriālu "Viktorija". Seriālu astoņus svētdienu vakarus LTV1 ēterā pārraidīs plkst.21.25, informē LTV.

Britu seriāls “Viktorija” ir balstīts uz patiesiem notikumiem karalienes Viktorijas valdīšanas laikā, atspoguļojot karalienes dzīvesgājumu no 18 gadu vecuma.

Viktorija un princis Alberts ir viens no zināmākajiem Lielbritānijas pāriem - viņu vārdā ir nosauktas izstāžu zāles, koncertzāles, apliecinot smalko britu bijību un pietāti pret šo 19. gadsimta pāri.

Seriāls ir ieguvis arī balvas "Primetime Emmy Awards" nomināciju kategorijā “Labākā dziesma” 2017. gadā, kā arī ir saņemtas citas nozīmīgas TV industrijas balvas, informē LTV.

Seriāla producente un scenārija autore ir Deizija Gudvina, bet lomās - Lielbritānijā labi zināmā Dženna Kolmena, kura atveido karalieni Viktoriju, Daniela Holca, Eidrians Šillers un citi.

Seriāls “Viktorija” filmēts galvenokārt Jorkšīrā, Lielbritānijā. Turklāt jau zināms, ka seriālam būs turpinājums, un 2018. gadā to vispirms sāks demonstrēt ASV.

Par Lielbritānijas karalieni Viktorija kļuva 1838. gada 28. jūnijā. Viņa ir viena no visu laiku slavenākajām un dižākajām Lielbritānijas valdniecēm. Viņas laikmets tronī bija viens no ilgākajiem monarhijas vēsturē, un šobrīd Viktorijas valdīšanu pārspējusi ir tikai karaliene Elizabete II. Viktorijas valdīšana bija tik bagāta panākumiem, ka visu laikmetu sāka saukt viņas vārdā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti