Kultūras ziņas

Sieviešu spēks un ciešanas Nacionālajā teātrī

Kultūras ziņas

Ūmeo atvērts unikāls Ģitāru muzejs

LTV turpina atbalstīt dokumentālo filmu projektus

LTV izsludina jaunu dokumentālo īsfilmu konkursu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Latvijas Televīzija (LTV) izsludina pieteikšanos uz jauno dokumentālo īsfilmu konkursu „Latvijas kods”, ko LTV rīko sadarbībā ar Nacionālo Kino centru un ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu.

Pēc pagājušā gada veiksmīgā starta arī šogad konkurss sniegs iespēju Latvijas sabiedrībai iepazīties ar pieciem jauniem un oriģināliem kino darbiem — Latvijas portretiem. Jaunu un pieredzējušu dokumentālistu darbu pieteikumus LTV gaidīs līdz 28. februārim, rezultāti tiks paziņoti 20. martā. Ar konkursa nolikumu var iepazīties LTV mājas lapā.

Pagājušajā gada konkursā „Latvijas kods” dokumentālus stāstus par Latviju veidoja pieredzējuši dokumentālisti Dainis Kļava, Zigurds Vidiņš, Mārtiņš Grauds, Ivars Zviedris un Inese Kļava, kā arī jaunais, talantīgais kinorežisors Dāvis Kaņepe. Ivara Zviedra un Ineses Kļavas filmu „Štābs Ipiķi” kultūras balvas „Kilograms kultūras” balsotāji izvirzījuši kā vienu no pagājušā gada labākajiem kino darbiem Latvijā.

Arī šogad LTV turpinās veicināt dokumentālo stāstu veidošanu, kas fiksē Latvijas dzīvi šodien, spēj vispārināt ikdienišķās norises, kā arī integrē vēsturi mūsdienās un mūsdienas Latvijas vēsturē, sniedzot māksliniecisku un informatīvu ieguldījumu nākamajām paaudzēm.

„Dokumentālistiem atkal būs jauna izdevība realizēt savas radošās ieceres īsā, kodolīgā formātā — 26 minūšu dokumentālā filmā. Ļoti ceru, ka atsaucība būs vismaz tikpat liela kā pagājušajā gadā, kad saņēmām 21 filmas idejas pieteikumu,” komentē LTV Filmu iepirkšanas nodaļas vadītāja Anna Rozenvalde.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti