Līgo svētkos bez maksas internetā var noskatīties trīs latviešu filmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Nacionālais kino centrs Līgo svētkos piedāvā nternetā noskatīties trīs Latvijā radītas filmas, kas līdz šim nav bijušas publiski pieejamas bez maksas.

Papildinot portālā filmas.lv jau ievietoto 100 filmu kolekciju, jau šodien iespējams noskatīties divas restaurētas filmas – „Ceplis” un „Limuzīns Jāņu nakts krāsā”, kā arī pirmo reizi būs skatāma vienīgā spēlfilma, ko radījis režisors Uldis Brauns „Motociklu vasara”. Tāpat svētku brīvdienās portālā skatāmas 30 dažādas vietējo režisoru radītas animācijas filmiņas mazajiem skatītājiem, stāsta Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa:

"Ļoti labi zinot un prognozējot, ka Līgo svētki mēdz būt tādi, ka ne visai gribas ārā lēkāt ap ugunskuru... Ir ļoti daudz stāstu dzirdēts par to, ka cilvēks labprātāk ieritinās pie kāda ekrāniņa un grib noskatīties vienu īstu latviešu filmu par vienu īstu vasaru, tad šī ir īstā iespēja. Uz šā gada Jāņiem mēs esam ievietojuši portālā trīs jaunas filmas un turklāt divas no tām ir restaurētas. Nupat svaigi restaurētā Rolanda Kalniņa filma „Ceplis” un otra restaurētā filma ir, protams, Jāņa Streiča „Limuzīns Jāņu nakts krāsā”, kas arī ir ievietota portālā. Beidzot legāli un kvalitatīvi, jo, protams, ka ir pilna "Youtube" ar filmu dažādās versijās, bet šī ir vienīgā legālā vieta, kur ir legāli pieejams īstais, restaurētais „Limuzīns Jāņu nakts krāsā”. Un trešā filma, ko mēs no jauna ieliekam šobrīd, ir režisora, dokumentālista Ulda Brauna vienīgā spēlfilma „Motociklu vasara”."

Kino centra pārstāve Kristīne Matīsa
00:00 / 01:03
Lejuplādēt

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti