Kultūras ziņas

"Kilograms kultūras 2017" - kategorija "Kino"

Kultūras ziņas

Gunāra Janaiša "Personības un laikmets"

LTV demonstrēs jauno režisoru īsfilmas

Latvijas Televīzijā - jauno režisoru drosmīgo īsfilmu cikls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

No 10. janvāra trešdienu vakaros plkst. 22.30 LTV1 ēterā būs skatāmi oriģināli, pārsteidzoši un arī asprātīgi pieteikumi Latvijas kino vidē – latviešu jauno kinorežisoru īsfilmas.

Programmu 10. janvārī atklās režisores Lienes Lindes drosmīgais un asprātīgais darbs “Septiņas neveiklas seksa reizes. Pirmā daļa”, kas pērn ieguva "Lielo Kristapu" kategorijā “Labākā studentu filma”. Tā 2017. gadā iekļauta arī Karlovi Vari starptautiskā kinofestivāla programmā.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Seven Awkward Sex Scenes / Septiņas neveikla seksa reizes - Trailer from Liene Linde on Vimeo.

“Programmā iekļautās filmas atsvaidzina un papildina Latvijas kino kopainu ar ironiju, stāsta oriģinalitāti un neierastu aktierspēli,” norāda Latvijas Televīzijas Filmu iepirkšanas nodaļas pārstāve Zane Valeniece.

Jauno režisoru īsfilmās piedalās virkne atpazīstamu pašmāju aktieru – Baiba Broka, Regnārs Vaivars, Gatis Gāga, Dārta Daneviča, Kaspars Dumburs, Agnese Cīrule un daudzi citi.

“Šīs filmas rāda, kāds ir Latvijas autorkino attīstības potenciāls. Latviešu jauno režisoru skatījums uz kino kopumā ir būtisks un nepieciešams, un tam noteikti jādod iespēja uzrunāt arī plašāku auditoriju ārpus kino festivāliem un filmu skatēm,” uzskata Valeniece.

17. janvārī programmu turpinās režisora Kārļa Lesiņa spraiga sižeta drāma “Konvertīti”, kas "Lielo Kristapu" kā labākā studentu filma ieguva 2016. gadā, bet līdz 14. aprīlim skatītājiem LTV1 ēterā būs iespēja vērot arī Daces Pūces drāmu “Tango”, Rinalda Zelta spraiga sižeta filmu “Silts klusums”, Ditas Celmiņas režisēto mūziklu “Mažora dienas, minora naktis”, Montas Gāganes filmu “Meldra” un Gata Ungura absurda komēdiju “Ludis”.

Tāpat televīzijas pirmizrādes piedzīvos Dāvja Dreimaņa komēdija “Baroni”, Kristiana Riekstiņa spraiga sižeta filma “Apakšstraume”, vēl viens Lienes Lindes darbs – drāma “Zeme ir visvientuļākā planēta”, Elīnas Veiras absurda drāma pēc Albēra Kamī romāna “Mēris” motīviem – “Telpa bez ūdens jeb pelēkie fraktāļi”, kā arī Elzas Feldmanes komēdija “Bočka” un Ivo Skanstiņa spraiga sižeta melnā komēdija “Medību diena”.

Visas filmas septiņas dienas pēc to pirmizrādes būs iespējams noskatīties arī "Replay.lv". Pirms filmu demonstrācijas LSM piedāvās lasītājiem intervijas ar īsfilmu režisoriem.

Intervijas ar 2015. un 2016.gadā demonstrēto īsfilmu režisoriem lasiet šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti