Kino centrs aicina bērnus un jauniešus pieteikties Eiropas Kinoakadēmijas žūrijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Nacionālais kino centrs (NKC) aicina bērnus un jauniešus pieteikties Eiropas Kinoakadēmijas žūrijā, kas 7. maijā kinoteātrī “K. Suns” bez maksas noskatīsies trīs Eiropas Kinoakadēmijas bērnu un jauniešu balvai nominētās filmas un nobalsos par labāko. Pretendentiem līdz 28. aprīlim jānosūta pieteikums uz [email protected].

Žūrijā aicināti piedalīties bērni un jaunieši vecumā no 11 līdz 16 gadiem (ieteicams). Pieteikumā jānorāda pretendenta vārds, uzvārds, vecums, telefona numurs, e-pasta adrese, kā arī jāatbild uz jautājumu  “Kāpēc vēlies piedalīties Eiropas Kinoakadēmijas jauniešu žūrijā?”.

Pasākums vienlaikus notiek 31 Eiropas valstī, Latvija tajā piedalīsies jau piekto reizi. Žūrija visas dienas garumā noskatīsies balvai nominētās filmas, piedalīsies diskusijās, vērtēs filmas un dienas noslēgumā nobalsos par savu favorītu. Balvas pasniegšanas ceremonija tiks pārraidīta no Vācijas (interneta tiešraide yaa.europeanfilmawards.eu plkst. 21 pēc Latvijas laika), tajā piedalīsies visu nominēto filmu režisori. Balvu saņems filma, kas visu dalībvalstu kopvērtējumā iegūs visvairāk balsu.

Šogad eksperti, bērnu un jauniešu filmu festivālu pārstāvji, balvai nominējuši dažādu žanru filmas – izlasē ir spēlfilma, animācija un pirmo reizi arī dokumentālā filma. Balvai izvirzīta režisora Fatiha Akina spēlfilma "Ardievu, Berlīne!", kas stāsta par divu 14 gadus vecu puišu piedzīvojumiem vasaras brīvlaikā, kad viņi nolemj aizdzītā automašīnā vieni paši doties prom no Berlīnes; režisora Kloda Barasa animācija "Mana dzīve kā Cukīni" – par patiesu draudzību, mīlestību, uzticēšanos un dzīvi bērnunamā 10 gadu vecumā; režisores Alises Šmidas dokumentālā filma "Meitene no Ansī ezera ielejas" par 12 gadus vecu meiteni, kura dzīvo gleznainā apvidū Šveices kalnos un nolemj atklāt leģendāras aizas noslēpumu.

Filmas tiek demonstrētas oriģinālvalodā ar tulkojumu latviešu valodā.

Eiropas Kinoakadēmijas bērnu un jauniešu žūrijas darbu NKC pirmoreiz organizēja 2013.gadā un potenciālo dalībnieku interese arvien pieaug, tāpēc NKC aicina nekavēties, atgādinot, ka kinoteātra “K.Suns” zālē ietilpst apmēram 120 žūrijas dalībnieku.

Filmu programma:

ARDIEVU, BERLĪNE! / GOODBYE BERLIN TSCHICK  

Režisors Fatihs Akins (Fatih Akin), Vācija, spēlfilma

14 gadus vecais vienpatis Maiks vasaras brīvlaikā viens pats garlaikojas vecāku villā, kamēr māte ir rehabilitācijas centrā, bet tēvs kārtējā komandējumā ar savu asistenti. Pēkšņi viņa dzīvē uzrodas dumpīgais krievu izcelsmes pusaudzis Čiks. Viņš nozog mašīnu un nolemj doties prom no Berlīnes, Maiks viņam piebiedrojas. Tā sākas abu neaizmirstamākais vasaras piedzīvojums.

MANA DZĪVE KĀ CUKĪNI / MY LIFE AS A ZUCCHINI / MA VIE DE COURGETTE

Režisors Klods Barass (Claude Barras), Francija, Beļģija, animācija

Ķirbjagalvai nav nekādas saistības ar dārzeni. Ķirbjagalva ir drosmīgs mazs puika. Viņš domā, ka pēc mammas nāves ir palicis viens pats pasaulē. Taču jau pavisam drīz viņu gaida jaunas tikšanās jaunajā mājvietā — bērnunamā. Simons, Ahmeds, Žužube, Alise un Beatrise — katram ir savs stāsts, vienlaikus skarbs un maigs. Un vēlāk parādās īpaša meitene, vārdā Kamilla. Kad tev ir desmit gadu, draugu pulks un esi iemīlējies, dzīvē vēl ir daudz ko atklāt. Arī to, kā ir būt laimīgam.

MEITENE NO ANSĪ EZERA IELEJAS / THE GIRL DOWN LOCH ÄNZI / DAS MÄDCHEN VOM ÄNZILOCH

Režisore Alise Šmida (Alice Schmid), Šveice, dokumentālā filma

12 gadus vecā Laura dzīvo skaistā viensētā Šveices kalnos. Viņa ir vienīgā meita lauksaimnieku ģimenē un bieži pavada laiku savā vaļā.  Viņa kļūst apsēsta ar leģendu par kādu aizu, uz kuru neviens neuzdrīkstas iet. Kad saimniecībā ierodas zēns no pilsētas, Laurai beidzot ir kāds, kuram izstāstīt par saviem sapņiem un arī bailēm. Kad zēns aizbrauc, meitene nolemj viena pati izpētīt aizas noslēpumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti