Izsludināta filmu pieteikšana nacionālajai kino balvai «Lielais Kristaps»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas Kinematogrāfistu savienība (LKS) izsludinājusi filmu pieteikšanu Latvijas Nacionālajam filmu festivālam "Lielais Kristaps".

LKS informē, ka Latvijas filmu producenti un autori aicināti līdz 15. jūlijam  pieteikt filmas festivālam “Lielais Kristaps”, kas šogad notiks no 6.oktobra līdz 12.oktobrim kinoteātrī “Splendid Palace” un kas šogad ieguvis nacionālās balvas statusu.

Iepazīties ar nolikumu un pieteikt filmas var festivāla mājaslapā lielaiskristaps.lv. Filmu pieteikšana notiek tiešsaistē, norādot mājaslapā atrodamajā anketā informāciju par filmu un tās autoriem. Pieteikumu izskatīšana un vērtēšana notiks divos posmos.

Balvas piešķirs starptautiska žūrija, kas darbosies festivāla laikā. Žūrijas sastāvā ir profesionālo organizāciju pārstāvji un ārvalstu kinoeksperti.

Festivāla konkursa skati veidos nominanti kategorijās:

  • Labākā pilnmetrāžas spēlfilma;
  • Labākā īsmetrāžas spēlfilma;
  • Labākā pilnmetrāžas dokumentālā filma;
  • Labākā īsmetrāžas dokumentālā filma;
  • Labākā animācijas filma;
  • Labākā debijas filma;
  • 17 kino ražošanā iesaistītās profesijas.

Atsevišķi tiks rīkots studentu filmu konkurss un piešķirta balva labākajai studentu filmai. Tiks piešķirtas arī citas balvas – skatītāju balva, žūrijas īpašās balvas un balva par mūža ieguldījumu kinomākslā.

LKS atzīmē, ka "Lielais Kristaps" ir nozīmīgākais Latvijas filmu nozares pasākums, kas dod iespēju vienkopus redzēt un profesionāli izvērtēt Latvijas jaunākās filmas, kā arī godināt Latvijas kino tradīcijas. Šī gada festivāla atklāšana būs veltīta tautā mīlētajam režisoram Jānim Streičam, kuram šis ir jubilejas gads.

Festivālā notiks balvām nominēto filmu seansi, filmu pirmizrādes, studentu filmu skates, diskusijas, preses konferences, tiks rīkota skatītāju balsošana un citi pasākumi.

Festivāla kulminācija būs balvu pasniegšanas ceremonija 12. oktobrī, kad tiks apbalvotas labākās Latvijas filmas un filmu ražošanā iesaistīto profesiju pārstāvji vairāk nekā 23 kategorijās.

Festivāls tiek rīkots ar mērķi izvērtēt un noteikt labākās Latvijas filmas, kas pirmizrādītas, sākot no 2015. gada 1. janvāra, demonstrēt tās plašai auditorijai, popularizēt Latvijas kino, veicināt dialogu starp filmu nozari un skatītājiem, sabiedrības izpratni par kino mākslu.

Šogad balvas tiks pasniegtas 28. reizi.

Nacionālo filmu festivālu un nacionālo kino balvu “Lielais Kristaps 2016” rīko LKS sadarbībā ar Nacionālo kino centru un Kultūras ministriju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti