Rīta Panorāma

Samazinās iedzīvotāju parādi par siltumu

Rīta Panorāma

Saeimā lems, vai "Latvijas Gāzi" atstāt nesadalītu līdz 2017.gada aprīlim

Dokumentālā filma "Tapieris"

Ilona Brūvere: Šodien mēs nevaram atļauties dzīvot kā Stroks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Par tango karali dēvētais Oskars Stroks nodzīvojis neticamu dzīvi, taču šodien mēs nevarētu atļauties tā dzīvot, Latvijas Televīzijai, stāstot par savu jauno kinodarbu, norāda režisore Ilona Brūvere.

Tango ir dvēseles mūzika, saka Stroks. Varbūt tā jau ir tik pārjūtīga, atļaujas tāda būt. Šodien mēs vairs nevaram atļauties tā dzīvot. Sajuktu prātā, es domāju,”  atzīst režisore.

„Tapieris” ir stāsts par mūziķi, kas cīnās par dzīvi un savu mūziku laikā, kad pasauli pāršalc lielā depresija – pirmā ekonomiskā krīze, kas šodienas eksistencei daudziem piedāvā līdzīgus spēles noteikumus.

Šis cilvēks ir nodzīvojis vienkārši neticamu dzīvi. Neticamu, jo viņš jau pagājušā gadsimta 30.gados ceļo uz Ķīnu un Japānu. Viņš tāpat kā šodien daudzi mēģina nodarboties ar biznesu, kas viņam nekādā veidā nepadodas,” stāsta Brūvere.

Filma seko Oskara Stroka veiksmēm un neveiksmēm, netieši balstoties uz Latvijas Valsts arhīva dokumentiem. Komponista radošās biogrāfijas kontā ir vairāk kā 300 skaņdarbu. Komponistu savienībā Stroku uzņem 30 gadus pēc viņa nāves.

Filma nav par karali. Filma ir par cilvēku, par cilvēka dzīvi, jo tā ir baigi sarežģītā lieta,” uzsver režisore.

Kā vēstīts, filmā redzēsim Jakovu Rafalsonu, Gintu Grāveli, Mariju Bērziņu un Andri Buli galvenajās lomās, tā filmu piesaka tās veidotāji.  Epizodēs redzēsim Juri  Bartkeviču, Juri Lisneru, Olgu Šilovu, Goran Goru, Laimi Rācenāju, Bertu Vilipsoni, Imantu Pakalnieti, Vilni Vēju, Oskaru Brambergu, Gunti Lēmani, Unu Jansoni, Andri Zēgneru u.c

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti