Ievas Ozoliņas jaunā filma startē Amsterdamas IDFA konkursā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Režisores Ievas Ozoliņas jaunā filma “Dotais lielums: mana māte” ar anglisko nosaukumu “Solving my Mother” izvēlēta konkursa skatē “First Appearance” Eiropas prestižākajā dokumentālā kino festivālā IDFA (Amsterdamas starptautiskais dokumentālo filmu festivāls).

Starptautiskais Amsterdamas dokumentālo filmu festivāls IDFA, kas jau tradicionāli uzskatāms par gada spēcīgāko Eiropas dokumentālā kino izlasi, šogad norisinās no 15. novembra līdz 26. novembrim, filmas "Dotais lielums: mana māte" pasaules pirmizrāde notiek 16. novembrī.

Festivāls IDFA ir ne tikai Eiropas, bet arī pasaules mēroga kino notikums; prestižā festivāla konkursa skatēs līdz šim iekļuvušas piecu Latvijas režisoru filmas (Laila Pakalniņa, Hercs Franks, Uģis Olte, Ilze Burkovska- Jakobsena un Andris Gauja).

Programma "First Appearance" fokusēta uz jauno talantu atklāšanu, tai tiek atlasīta tikai režisora pirmā vai otrā filma (parasti - 15 filmas ne mazāk kā 3000 pieteikumu konkurencē).

Filmas "Dotais lielums: mana māte" producente Madara Melberga uzsver, ka šābrīža dokumentālajā kino ir grūti konkurēt ar filmām, kas stāsta par karu Sīrijā, totalitārisma iezīmēm pasaulē vai citiem skaļiem virsrakstiem, ko nereti redzam medijos, tomēr filma "Dotais lielums: mana māte" pierāda to, ka lokāli attiecību stāsti, kas attiecas uz sabiedrību kopsummā, spēj atrast savu vietu vērienīgajā filmu konkurencē. Festivāls ne vien nosaka filmas tālāko dzīvi, bet arī skaidri norāda uz režisores talantu veidot filmas, kuras spēj uzrunāt skatītāju intīmi, ar filmas varoņiem radot spēcīgu saikni, kas ļauj tēmu attīstīt un radīt emocionāli bagātu stāstu. Jāpiebilst, ka filmas operatoram Mārcim Slavinskim šī ir debijas filma.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Filmas "Dotais lielums: MANA MĀTE" tīzeris from FA Filma on Vimeo.

Filma stāsta par talantīgu matemātiķi, kurš izjūt psiholoģisku atkarību no mātes un iesūdz viņu policijā par emocionālu šantāžu. Viņam nav draudzenes un ir maz pieredzes ar sievietēm, kamēr viņa labākais draugs Boriss ar dzīvi tiek galā viegli. Ļaujot ielūkoties matemātiķu pasaulē, filma akcentē trauslo robežu starp mātes lomu un pieauguša vīrieša atbildību par savu dzīvi. Aizkustinošs un reizē ironisks stāsts par mātes mīlestības destruktīvo un reizē radošo spēku.

Latvijā filma tiks pirmizrādīta 2018.gada 4.janvārī paralēli gan kinoteātros, gan lietotnē "Shortcut".

Filma tapusi studijā "FA Filma", kura sevi IDFA festivālā pieteica ar režisora Andra Gaujas filmu "Ģimenes lietas" (2010), savukārt Ievas Ozoliņas iepriekšējā filma "Mans tēvs baņķieris" (2015) kļuva par vienu no skatītākajām latviešu filmām dokumentālajā žanrā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti