Gaidāmas vairākas Latvijas filmu pirmizrādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Tuvākajos mēnešos sagaidāmas vairākas Latvijas filmu pirmizrādes, vēsta Nacionālā kino centra pārstāvji. Pie skatītājiem nonāks gan ilgi gaidītas spēlfilmas, gan dokumentālās filmas un arī divas pilnmetrāžas animācijas filmas.

21.augustā pirmizrādi piedzīvos Signes Baumanes filma "Akmeņi manās kabatās", kas tapusi ASV un pavisam nesen ieskaņota latviešu valodā. Filma pasaules pirmizrādi piedzīvoja 49. starptautiskajā Karlovi Varu kino festivālā.

29.augustā skatītāju vērtējumam tiks nodota Latvijas, Luksemburgas, Lietuvas un Dānijas kopražojuma filma "Zelta zirgs" pēc Raiņa lugas motīviem. Filmas režisors ir Reinis Kalnaellis, mākslinieks - beļģis Havjērs Dužardēns, kurš veidojis tēlus un bijis mākslinieks "Oskara" balvai nominētajai animācijas filmai "Randiņš Belevilā".

Septembrī Latvijā pirmo reizi tiks izrādīta starptautisku atzinību ieguvusī Latvijas un Lietuvas kopražojuma filma "Spēlmanis". Filmas centrā ir Vincents - talantīgs ātrās palīdzības mediķis, kurš aizraujas ar azartspēlēm. Nokļuvis finansiālās grūtībās, Vincents izveido spēli, kurā likmes tiek liktas uz pacientu dzīvību vai nāvi. Taču kādā brīdī Vincentam nākas izšķirties starp azartu un romantiskām jūtām.

Oktobrī skatītāji varēs redzēt divas filmas par jauniešiem. Jura Kursieša filmas "Modris" galvenais varonis ir pusaudzis, kura dzīvē liktenīgi samezglojumi seko cits citam un puisi noved līdz noziedznieka statusam. Savukārt Andra Gaujas filma "Izlaiduma gads" stāsta par jaunu skolotāju Zani, kura visu enerģiju atdod jaunajai audzināmajai klasei. Kad Zanē iemīlas viens no skolniekiem Makss, viņai ir jāizvēlas dzīvot tādu dzīvi, kādu vēlas pati, vai tādu, kādu pieprasa sabiedrība.

Rudenī pirmizrāde gaidāma arī Ināras Kolmanes dokumentālajai filma "Ručs un Norie" - stāsts par draudzību starp japāņu studenti Norji un 82 gadus veco sievu no Alsungas ar iesauku Ručs.

Pie skatītājiem nonāks arī septiņu Eiropas mūsdienu dokumentālā kino klasiķu veidotās filmas "Force Majeure. Rīga".

Tikmēr šovasar norit divu spēlfilmu uzņemšana - Renāra Vimbas "Es esmu šeit" (studija "Tasse Film") un Lailas Pakalniņas "Ausma" (studija "Hargla").

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti