Festivālā Riga IFF Lienes Lindes filmas «Septiņas neveikla seksa reizes» pirmizrāde

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

21.oktobrī Rīgas Starptautiskā kinofestivāla īsfilmu programmas “Short Riga” Baltijas studentu konkursa programmas ietvaros notiks režisores Lienes Lindes īsfilmas “Septiņas neveikla seksa reizes. Pirmā daļa” pirmizrāde. Filma ir režisores diplomdarbs Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) kino režijas un producēšanas maģistra studiju programmā.

Filmā “Septiņas neveikla seksa reizes. Pirmā daļa” režisore Liene Linde skatītājam vaicā: “Vai sekss tiešām ir tāds, kā to rāda kino? Kā būtu, ja filma mēģinātu seksu atainot tādu, kāds tas ir dzīvē – kad nekas nesanāk, jo pārāk daudz iedzerts vai nevietā atskan nepareizie vārdi, vai varbūt traucē stipras mēnešreizes? Vai vēl ļaunāk – gan sekss, gan filma sanāk, bet visi iesaistītie jūtas neveikli?”

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Seven Awkward Sex Scenes / Septiņas neveikla seksa reizes - Trailer from Liene Linde on Vimeo.

Īsfilma veidota, izmantojot metodi “filma filmā”: stāsta centrā ir jaunas režisores mēģinājumi uzņemt savu pirmo filmu, par pamatu izmantojot savu seksuālo pieredzi. Filmas galvenās lomas atveido gan pati režisore, gan Jaunā Rīgas teātra aktrise Inga Tropa. Filmā piedalās arī aktieri Jurijs Djakonovs, Toms Liepājnieks un Klāvs Mellis, kā arī Jaunā Rīgas teātra sejas Baiba Broka un Gatis Gāga un Nacionālā teātra aktieris Jānis Vimba.

““Septiņas neveikla seksa reizes. Pirmā daļa” ir pavisam reta filma mūsdienu Latvijas kontekstā, kas personīgi un atklāti skata sievietes seksualitātes, seksualitātes vispār un dzimšu lomu tēmas. Šeit Lienes Lindes darbs būtu salīdzināms vienīgi ar Signes Baumanes daiļradi. Tā ir bezbailīga iniciatīva, kas atklāj to vēl neskarto tēmu plašumu, kuru autoriem ir iespēja realizēt Latvijas kino,” par filmu saka kino režisors un teorētiķis Dāvis Sīmanis.

"“Septiņas neveikla seksa reizes. Pirmā daļa” ir pārsteidzošs, asprātīgs un ambivalents triks, fokuss, atjautības tests. Filma ir diezgan skaudra jaunas sievietes pašrefleksija par seksualitātes nozīmi cilvēku dzīvē un vienlaikus arī perfekts mūsdienu kinematogrāfa paņēmienu un valodas pielietošanas dzirkstošs humora šampanietis, kuru vērojot patīkami reibst no kino gājienu daudzslāņotības,” atzīst teātra un kino režisors Pēteris Krilovs.

Režisore un kinokritiķe Liene Linde latviešu kino skatītājam ir pazīstama kā komēdijas “Četri mielasti” (2013) autore. 2014. gadā šī filma ieguva nacionālo kino balvu “Lielais Kristaps” labākās studentu filmas kategorijā, kā arī saņēmusi apbalvojumus vairākos ārvalstu kinofestivālos.

Filmas „Septiņas neveiklas seksa reizes. Pirmā daļa” pirmizrāde notiks piektdien, 21. oktobrī, pulksten 18.30 kinoteātrī “Kino Bize” Elizabetes ielā 37 “Short Riga” Baltijas studentu konkursa ietvaros.

Jau vēstīts, ka šogad Rīgas Starptautiskais kino festivāls notiek no 13.līdz 23. oktobrim, trijos kinoteātros – „Splendid Palace”, „K Suns” un „Kino Bize” – demonstrējot apmēram 100 filmu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti