Depardjē iejutīsies Staļina lomā Ardānas filmā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Franču aktieris Žerārs Depardjē plāno iejusties Josifa Staļina lomā jaunā Fanijas Ardānas filmā, kuras darba nosaukums ir “Staļina dīvāns” (Le divan de Staline), raksta ārvalstu mediji.

Filma pēc franču rakstnieka Žana Daniela Baltasa romāna “Le divan de Staline” (2013) motīviem taps studijas “Leopardo Filmes” paspārnē.

Filmas darbība notiek 1950. gadā Padomju Savienībā. Jaunais mākslinieks Daņilovs dodas uz Staļina slepeno rezidenci, lai pārrunātu monumenta “Tautu tēvs” projektu, taču vēl nenojauš, ka viņu sagaida šausmīga pratināšana, bet pratinātājs būs pats Staļina personīgās apsardzes priekšnieks ģenerālis Nikolajs Vlasiks.

Slavenā franču aktrise Fanija Ardāna pievērsās režijai 2009. gadā, debitējot ar filmu "Cendres et sang" (Pelni un asinis). Nākamais režisores darbs – filma "Cadences Obstinées" (Uzmācīgie ritmi) tapa 2013. gadā un tika izrādīta festivālā “Baltijas pērle” Rīgā, 2014. gadā. Festivālā viesojās arī pati Ardāna kopā ar Žerāru Depardjē.

Savukārt slavenais franču aktieris Žerārs Depardjē pēdējos gados izcēlies vairāk ar savu sabiedriski politisko darbību nekā ar lomām. Jau vēstīts, ka Depardjē 2012. gadā pameta dzimto Franciju, lai izvairītos no augstajiem nodokļiem bagātniekiem, bet jau nākamajā gadā viņam tika piešķirta Krievijas pilsonība. Tomēr pavisam drīz Depardjē pārdeva savus īpašumus Krievijā un pārcēlās uz Beļģiju, paziņojot, ka negrasās atteikties no Krievijas pilsonības.

Depardjē daudzkārt izteicis savu atbalstu Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam un viņa īstenotajai agresīvajai politikai Ukrainā, tāpēc aktieris iekļauts tā sauktajā melnajā sarakstā un viņam liegta iebraukšana Ukrainā.

Aktieris savos izteikumos ir bijis visai pretrunīgs. Viņš atzinies mīlestībā pret Franciju un nosaucis došanos uz Krieviju par “lielu pārpratumu”, bet tajā pašā laikā paziņojis, ka nemaz nevēlas “nosprāgt” Francijā. “Esmu gatavs mirt par Krieviju, jo šeit cilvēki ir stipri; es nebūt negribu nosprāgt kā muļķis pašreizējā Francijā,” izteicies Depardjē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti