Kultūras ziņas

Māsas Skrides un Kristīne Blaumane Berlīnē

Kultūras ziņas

Opernamu apmaiņas viesizrādes

Baltijas valstu simtgades Berlinālē

Berlinālē atzīmē Baltijas valstu simtgades

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Berlīnes kinofestivālā pirmdien, 19.februārī, tika atzīmēta Baltijas valstu simtgade. Par godu notikumam kaimiņu valstis atvedušas uz Berlīnes kino tirgu savas svaigākās filmas, vizuālos materiālus un savstarpēji vienojušās par ciešāku sadarbību tieši kino nozarē.    

Šogad trīs Baltijas valstis  - vispirms Latvija un Igaunija, vēlāk arī Lietuva izveidoja savas kino programmas, kas tiek realizētas valsts simtgades zīmē. Latvijā tās ir 16 filmas, Igaunijā 6, Lietuvā skaitliski pieticīgāk.

Taču mērķis ir skaidrs – vajag ne tikai savējiem, bet arī Eiropai pateikt, ka mums ir ne tikai kino pagātne, bet arī tagadne.

“Mēs šogad piedāvāsim dažādas kino programmas, tostarp arī Baltijas valstu programmas vairāk nekā 10 filmu festivālos  pasaulē,” stāstīja Igaunijas kino institūta pārstāve Eda Kopela.

Berlīnē skati piedzīvoja gan “Nameja gredzens”, gan ģimenes filma “Vectēvs, kas bīstamāks par datoru”, kas Latvijā  uzstādījusi gan kinoteātru, gan televīzijas auditorijas rekordus. Berlīnē – mērogs cits.

Berlīnes tirgū plānus kaļ lielākā daļa no Latvijas vadošajiem kino producentiem. Kino gads tikko sācies, jācer, ka lielie konkursi un balvas mūsu simtgades filmām vēl sekos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti