Baltijas ceļa ainas rekonstrukcijai filmai «Paradīze 89» interesentus gaida ar karogiem un veciem radio aparātiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Cēsu pusē sestdien, 20.augustā, filmēs masu skatus ģimenes filmai „Paradīze 89”, ko veido jaunā režisore Madara Dišlere. Interesenti var piedalīties Baltijas ceļa rekonstrukcijas masu skatos.

Filma stāsta par mazas meitenes pieaugšanu Atmodas laikā, tostarp arī par viņas dalību Baltijas ceļā. Tāpēc visi interesenti, kuri vēlas piedalīties Baltijas ceļa rekonstrukcijas masu skatos, aicināti no pulksten 11 līdz 12 doties uz ceļu no Cēsīm uz Valmieru, kur posmā starp Bušu gravu un Jāņmuižu no vieniem līdz pieciem dienā notiks filmēšana.

Autovadītājiem jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem šajā laikā.

Bet aktieru atlases vadītāja Dace Jokste stāsta, kas jāņem vērā filmēties gribētājiem: „Var ņemt līdzi Latvijas karogu no tiem laikiem, vecos radio aparātus, paskatīties, varbūt ir aizķērušās kādas drēbes no 80.gadu beigām. Ja ne, iedvesmai var paskatīties Baltijas ceļa bildes, varbūt kaut kas līdzīgs no garderobes ir atrodams mājās.”

Filmēšanas laikā cilvēkiem būs jāsadodas rokās un jāmēģina rekonstruēt sajūtu, kāda bija 1989.gadā, kad bija kopīgs mērķis, par ko cīnīties. “Nekādas īpašas aktierprasmes nav vajadzīgas, tikai vēlme piedalīties Baltijas ceļa rekonstrukcijā un atcerēties, ko tas nozīmē katram no mums. Ļoti gaidīsim visus brīvprātīgos, jo cilvēku tiešām pietrūkst. Īpaši aicinām vīriešus, jo viņi parasti ir kūtrāki,” piebilst Jokste.

Filmas „Paradīze 89” aktieru atlases vadītāja Dace Jokste
00:00 / 00:40
Lejuplādēt
Jau ziņots, ka filma “Paradīze 89” ir balstīta uz režisores Dišleres bērnības atmiņām. Filma stāsta par māsiņu Paulas (9) un Lauras (7) vasaras brīvlaiku 1989. gada augustā, kad meitenes ierodas mazpilsētā ciemos pie māsīcām. Māsīcu mātes Ievas nav mājās, un meitenes izbauda "brīvību", iztēlojoties, kā ir būt pieaugušām.
 
Filmēšanas vietas izvēlētas Rīgā un Cēsīs. Filma finansēta Nacionālā kinocentra programmā ''Latvijas filmas Latvijas simtgadei'', kas paredz tuvākajos divos gados līdz Latvijas valsts jubilejai uzņemt kopā 16 pilnmetrāžas filmas – sešas spēlfilmas, astoņas dokumentālās filmas un divas animācijas filmas.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti