Kultūra

Mūzikas profesionāļi apvienojas koncertzāles atbalstam

Kultūra

Notiks mākslinieka Eduarda Vītola daiļrades aktualizēšanai veltīta izstāde

Ar Katrīnas Denēvas filmu ciklu sāk Kinogalerijas jubileju

Ar Denēvas filmu ciklu sāk Kinogalerijas jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Ar franču kino leģendas Katrīnas Denēvas filmu ciklu ceturtdien savu 25. jubileju uzsāks svinēt Kinogalerija, kas darbojas kinoteātrī „K.Suns”. Savā ziņā arī Kinogaleriju un tās vadītājus Aīdu un Juri Zviedrus var nodēvēt par leģendām, jo viņi bijuši augstvērtīga mākslas kino izrādīšanas celmlauži Latvijā un viņiem šo virzienu vēl joprojām izdevies noturēt.

"Esam dibināti 1992.gada 15.oktobrī, kad oficiāli tika apstiprināti papīri. Esam otrs vecākais kinoteātris Latvijā aiz kinoteātra "Splendid palace"," – Kinogalerijas ilggadīgie vadītāji Aīda un Juris Zviedri atminas, ka sākotnēji bija iecerējuši strādāt 10 gadus, bet, kad nosvinēta šī jubileja, bijis vairāk nekā skaidrs, ka jāturpina, un tagad pašiem šie 25 gadi šķiet kā tiešām liels laika posms, kas gan paskrējis neticami ātri.

Lai arī cik milzīgas pārmaiņas šo gadu laikā nav skārušas kino izrādīšanas vidi un paradumus, Kinogalerijas uzstādījums lielos vilcienos palicis nemainīgs, un tas ir kvalitatīvas kino mākslas piedāvājums, atšķirīgs no multipleksu repertuāra, kas orientēts uz masu produkciju. Lai arī Kinogalerija ir Eiropas filmu tīkla „Europa Cinema” dalībniece, piedāvāto filmu spektrs ir daudz plašāks.

Simboliski, ka savu 25 gadu jubileju Kinogalerija uzsāks svinēt ar Katrīnai Denēvai veltītu filmu ciklu, jo Francijas kultūras centrs savulaik bija viens no tās pirmajiem sadarbības partneriem un 25 gados kopīgi izrādīts ļoti daudz Francijas kino.

Žaka Demī "Rošforas meitenes" ar Katrīnu Denēvu un viņas māsu Fransuāzu Dorleaku būs viena no filmām, kas iekļauta Denēvai veltīto filmu ciklā. Kopumā izrādīs septiņas filmas, kas piedāvās iepazīt ļoti dažādu Denēvas veikumu, atklājot arī viņas komiķes talantu un viņu netipiskas un pievilcīgas vecmāmiņas lomā.

"Iespējams, šī daudzveidība arī mūsu skatītājos kliedēs bieži vien daudz kultivēto mītu par Denēvu kā ļoti skaistu, bet aukstu aktrisi," pieļauj kino zinātniece Anita Uzulniece, atgādinot arī kādu interesantu faktu no aktrises dzīves.

Ar Katrīnas Denēvas filmu ciklu Kinogalerija uzsāks savas 25. jubilejas svinības, tieši jubilejas dienā – 15.oktobrī "K.Sunī" notiks starptautisks Eiropas kino pasākums – „Eiropas mākslas filmu diena”, pēc tam sekos Izraēlas, Kanādas, Zviedrijas un vēl citām valstīm veltīti filmu cikli.

Tā par Kinogalerijas vadītāju ieguldījumu Anita Uzulniece. Kinogalerijas 25.gadu jubilejas svinības sāksies 5.oktobrī kinoteātrī „K.Suns” ar Katrīnas Denēvas filmu ciklu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti