Kultūras ziņas

Latgales mākslas svētki "Krāsas karogā"

Kultūras ziņas

Tapusi jauna izstāde ciklā "Rīga, kuras nav"

Andris Keišs Kannu kinofestivālā

Andris Keišs starp Kannu kinofestivāla zvaigznēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

70. Kannu kinofestivāls aizvadījis pirmo skaļo nedēļas nogali ar Holivudas un Eiropas zvaigznēm. Svētdien, 21.maijā, notika arī Baltijas kino prezentācijas ballīte. Tomēr mūsu uzmanība šoreiz pievērsta aktierim Andrim Keišam, kurš bija paspējis izrauties uz savu pirmo Kannu kinofestivālu, pateicoties dalībai šobrīd jau ļoti saslavētajā un medijos apspriestajā krievu režisora Andreja Zvjaginceva filmā “Nemīlestība”.

Kannu pirmā puse ir iezīmējusi festivāla līderus. Kritiku reitingā visaugstākais vērtējums joprojām ir krievu režisora Andreja Zvjaginceva filmai, kurā spēlē arī Andris Keišs.

Režisors Andrejs Zvjagincevs pašlaik pasaulē ir starptautiskās aprites spožākais krievu režisors jau ar pasaules lauriem, bet pagaidām bez Kannu Zelta palmas zara. Viņš uzstāda smagas diagnozes Krievijas tagadnei un ir ļoti prasīgs pret  saviem aktieriem. Andri Keišu viņš noskatīja latviešu filmā “Kolka Cool”. Nemīlestība ir Andra pirmā sadarbība ar Zvjagincevu.

Andris Keišs fimā “Nemīlestība” spēlē mīļāko. Tādu vīrieti, par kādu sapņo, katra sieviete, kura jūtas  jau šajā dzīvē un laulības attiecībās  vīlusies. 21. gadsimta princi, kurš maz runā, ir turīgs un mierīgs, neskatoties uz pasaules globālo  atsalumu  un aprēķinu cilvēku attiecībās.

Vakar notika trīs Baltijas valstu kino prezentācijas vakars. Un cilvēki daudz runāja arī par latviešu aktieri vienā no festivāla skaļākajām filmām “Nemīlestība”.

Kannās viss turpinās, vēl priekšā skaļas filmas ar lieliskiem režisoriem. Konkurss šogad ir jaudīgs un tas ir brīnišķīgi, gan veidotājiem, gan skatītājiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti