Aicina piedalīties filmas «Paradīze 89» masu skatos, kur rekonstruēs Baltijas ceļu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Cēsu apkaimē sestdien, 20. augustā, notiks leģendārā Baltijas ceļa fragmenta rekonstrukcija topošās simtgades filmas "Paradīze 89" vajadzībām. Visi interesenti aicināti piedalīties filmēšanā kā masu skatu dalībnieki, informē Nacionālā Kino centra (NKC) pārstāve Kristīne Matīsa.

Viņa norāda, ka jaunā režisore Madara Dišlere kopš jūlija sākuma NKC programmā “Latvijas filmas Latvijas simtgadei” uzņem vienu no sešām spēlfilmām – tā būs gandrīz autobiogrāfiska filma ģimenei, mazas meitenes pieaugšanas stāsts Latvijai vēsturiski nozīmīgajā Atmodas laikā.

Baltijas ceļa epizodes tiks filmētas 20. augustā ceļa posmā no Cēsīm uz Valmieru (P20), Bušu gravā. Filmēšanas grupa lūdz piedalīties visus, kas vēlas vēlreiz vai arī pirmoreiz pieredzēt 1989. gada 23. augusta notikumus un atkārtoti piedzīvot Atmodas laika patriotiskās sajūtas.

Interesenti iepriekš minētajā ceļa posmā starp Cēsīm un Valmieru sestdien aicināti ierasties no plkst.11 līdz plkst.13, ģērbušies astoņdesmito gadu drēbēs vai arī apģērbā neitrālos toņos. Filmēšana plānota no plkst. 13 līdz plkst.17.

Jau ziņots, ka filma “Paradīze 89” ir balstīta uz režisores Dišleres bērnības atmiņām. Filma stāsta par māsiņu Paulas (9) un Lauras (7) vasaras brīvlaiku 1989. gada augustā, kad meitenes ierodas mazpilsētā ciemos pie māsīcām. Māsīcu mātes Ievas nav mājās, un meitenes izbauda "brīvību", iztēlojoties, kā ir būt pieaugušām.

Filmēšanas vietas izvēlētas Rīgā un Cēsīs. Filma finansēta NKC programmā Latvijas filmas Latvijas simtgadei, kas paredz tuvākajos divos gados līdz Latvijas valsts jubilejai uzņemt kopā 16 pilnmetrāžas filmas – sešas spēlfilmas, astoņas dokumentālās filmas un divas animācijas filmas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti