«2 Annu» īsfilmu programma ceļo pa Baltkrieviju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Rīgas Starptautiskā filmu festivāla „2 Annas” īsfilmu programma maijā tiks izrādīta Baltkrievijas kinoprojekta „Kinoport” seansos, lsm.lv pavēstīja festivāla rīkotāji.

Starptautiskais īsfilmu festivāls „Cinema Perpetuum Mobile” sadarbībā ar Baltkrievijas kinovēstures muzeju ir radījis projektu „Kinoport”, kas katru mēnesi piedāvā skatītājiem „pietauvoties citas valsts ostā”, proti, iepazīties ar dažādu starptautisku īsfilmu festivālu īpaši šim pasākumam izveidotu filmu programmu.

Projekta ietvaros no janvāra līdz aprīlim tika rādītas filmas no Polijas, Lietuvas, Francijas un Igaunijas, savukārt maijā tiks izrādīta Rīgas Starptautiskā filmu festivāla "2 Annas" Latvijas īsfilmu programma, kas piedāvās mūsu režisoru jaunākos darbus.

Programmā būs skatāmas īsfilmas „Minotaurs” (K. Vītols, 2016), „Rumba” (L. Pakalniņa, 2015), „Gaidot Jauno gadu” (V. Leščovs, 2016), „Dārznieks” (M. Dišlere, 2016) un „Analīze Paralīze” (A. Melece, 2016).

Rīgas Starptautiskais filmu festivāls "2 Annas", kā zināms, ir neatkarīgs kino un audiovizuālās mākslas festivāls, kura mērķis ir popularizēt Eiropas un pasaules kino Latvijā, kā arī skatīt Baltijas filmu mākslas attīstību un tendences pasaules kontekstā. Festivāla Baltijas īsfilmu skate piedāvā Baltijas režisoru un mākslinieku jaunākos darbus, kas atklāj īsfilmu tās dažādībā, sākot ar spēlfilmu, dokumentālo vai animācijas filmu un beidzot ar vizuāliem un konceptuāliem eksperimentiem īsformātā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti