Ziemeļvalstu dziesmu svētku dalībnieki uzstāsies Latvijas novados

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ziemeļu un Baltijas valstu dziesmu svētku dalībnieki sestdien, 27.jūnijā, dosies uz Latvijas novadiem, lai sniegtu solo koncertus un satiktos ar vietējiem koriem un klausītājiem Siguldā, Cēsīs, Tukumā, Jūrmalā, Ogrē un Bauskā. Piemēram, Siguldas baznīcā vienos dienā dziedās jaunais un ambiciozais Helsinku kamerkoris "Ahjo Ensemble", Tukuma Svētās Trīsvienības baznīcā varēs dzirdēt Orhūsas kamerkori no Dānijas, bet Cēsu Svētā Jāņa baznīcā - spēcīgo Tartu Universitātes kamerkori no Igaunijas.

Novadu diena ir Ziemeļu un Baltijas valstu dziesmu svētku tradīcija. Kori no visām astoņām dalībvalstīm dosies ārpus Rīgas ne tikai, lai dziedātu baznīcās, bet arī vakaros iepriecinātu klausītājus ar kopkoncertiem pilsētu laukumos un estrādēs.

Piemēram, Bauskā kori muzicēs Pilskalna estrādē, Cēsīs - Pils parka estrādē, Jūrmalā - Majoru stāvlaukumā, Ogrē - pilsētas skvērā, Siguldā - Pilsdrupu estrādē, bet Tukumā - Durbes estrādē.

Siguldiešus priecēs arī svētku gājiens no dzelzceļa stacijas līdz estrādei, bet cēsiniekus gaida sadziedāšanās Maija parkā.

Visi koncerti ir bez maksas, izņemot lielkoncertu Cēsu Pils parka estrādē, kur uzstāsies 15 viesu kori un 23 kori no Latvijas. Viņiem pievienosies arī Cēsu deju kolektīvi un Valta Pūces etnogrāfiskais orķestris.

Kā vēstīts, VIII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētki, atzīmējot šīs tradīcijas 20 gadus, norisinās Rīgā un Latvijas novados no 25. līdz 28.jūnijam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti