«Swedbank» investēs miljonu eiro Dziesmu un deju svētku kustībā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Līdz 2020. gadam AS "Swedbank" Dziesmu un deju svētku kustības atbalstā ieguldīs miljonu eiro, no tā lielāko daļu XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku un XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku sagatavošanai. Dziesmu un deju svētku lieldraugs AS "Swedbank" īstenos arī plašu tautas tradīciju tālāknodošanas programmu “Latvijas meistari” digitālajā vidē un klātienē.

"Swedbank" iniciatīvas “Latvijas meistari” mērķis ir ieinteresēt ikvienu apgūt tradicionālās prasmes un vienlaikus palīdzēt meistariem, kas rada lietas ar latvisko dvēseli, parādīt savu nodarbošanos, rast sekotājus, sazināties un savus darbus pārdot šodienas kanālos. Iniciatīvas ietvaros "Swedbank" radījusi "Facebook" grupu “Latvijas meistari”. Tajā aicināts pievienoties ikviens Latvijas iedzīvotājs, latvieši ārvalstīs un dalīties ar sev zināmu Latvijas tradicionālo un mūsdienu meistaru varējumu, kā arī paši meistari var ievietot informāciju par savu meistarību.

Iniciatīvai “Latvijas meistari” banka izstrādās arī interneta platformu latvijasmeistari.lv, kur ikdienā vienkopus varēs ērti atrast informāciju par visdažādākajiem meistariem, iepazīt tradicionālo amatu prasmes. Tāpat tur būs pieejami noderīgi rīki un pamācības, kas palīdzēs apgūt jaunas prasmes kā meistariem, tā ikvienam interesentam, piemēram, padomi saziņai un pārdošanai digitālajā vidē. "Swedbank" izvērsīs aktivitātes ne tikai digitālajā vidē. Pilsētu svētku amatnieku tirdziņos banka organizēs meistaru darbnīcas, rosinot iedzīvotājus apgūt tradicionālās prasmes.  

Jau ziņots, ka viens no Latvijas valsts simtgades svinību lielākajiem un gaidītākajiem notikumiem būs XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas Rīgā norisināsies no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam. Svētkus rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs. Savukārt 2020. gadā notiks XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētki, ko organizē Valsts izglītības satura centrs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti