Rīta Panorāma

Intervija ar Valsts Vides dienesta ģenerāldirektori Ingu Koļegovu

Rīta Panorāma

Intervija ar Henrietu Verhoustinsku

Intervija ar dziesmusvētku izpilddirektori Agru Bērziņu

Dziesmu un deju svētku izpilddirektore: Par bērnu pārgurumu atbildīgi ir visi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Par bērnu pārgurumu un veselības problēmām sestdienas vakarā Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumā atbildība ir jāuzņemas visiem, intervijā LTV raidījumam „Rīta Panorāma” pirmdienas rītā sacīja Dziesmu un deju svētku izpilddirektore Agra Bērziņa.

Atbildība ir jāuzņemas visiem, sacīja Bērziņa, norādot, ka arī bērniem jādomā, vai paši paēda pusdienas un vai ņēma ūdeni, cik nepieciešams. Viņa sacīja, ka pat mediķiem nav izskaidrojuma, kāpēc tik daudz dažāda vecuma bērnu un jauniešu sestdienas vakarā zaudēja samaņu.

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka „neviens nekad nav teicis, ka Dziesmu svētki ir viegli”, un tajos piedalīties grib visi.

Vaicāta par izglītības un zinātnes ministres Mārītes Seiles lēmumu atcelt dziesmu un deju svētku gājienu, viņa pauda, ka „viedokļi bija ļoti dažādi, un ministre pieņēma lēmumu”. Viņa pati piedalījās svētku gājienā un uzskatīja, ka tas ir viņas pienākums.

Vēstīts, ka sestdienas, 11. jūlija, vakarā XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku noslēguma koncerta ģenerālmēģinājumā medicīniskā palīdzība sniegta desmitiem bērnu, 17 nogādāti slimnīcā. Tas tiek skaidrots ar neierasto slodzi un nedēļas laikā sakrāto nogurumu.

Mēģinājums tika pārtraukts, un pēc dažām stundām paziņots, ka svētdien plānotais svētku gājiens atcelts. Savukārt agrā svētdienas rītā tika ziņots, ka svētku dalībniekiem netiks liegts doties gājienā pēc pašu iniciatīvas un visi iecerētie satiksmes ierobežojumi paliek spēkā. Šāda situācija daļai dalībnieku radīja neskaidrības un sūdzības par informācijas trūkumu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti