Brikmanis: Dziesmu svētku noslēgums būs mūzikas skaidrības un kaislības piepildīts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Vienkāršs, lakonisks, dziesmu un mūzikas skaidrības, kaislības un tēlainības piepildīts, - tā par nākamo Dziesmu svētku noslēguma koncertu saka noslēguma koncerta režisors Uģis Brikmanis.

Uģis Brikmanis par Dziesmu svētku noslēguma koncertu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

„Ļoti liels prieks par būvnieku paveikto. Tas tiešām dod garantiju, ka šī iecere izveidot lakonisku, monumentālu, spēcīgu kopkora lielkoncertu būs iespējama. Lai jūs vēlreiz pārliecinātu, ka tas nebūs gari, rādu: pūtēji sāk; kā pūtēji iet nost, tā nāk augšā vīru kori; kad vīru kori uznākuši, nāk sievu kori; tie nodzied, aiziet, jauktie kori nāk vietā un tā nekas nemainās līdz pat finālam. Brīvajās vietās ieplūst dejotāji, uzdzied himnu, aiziet ar „Lec, saulīte!”, atgriežas ar „Piena ceļu”, gavilē kopā ar „Gaismas pili” – viss koncerts! Vienkāršs, lakonisks, dziesmu un mūzikas skaidrības, kaislības un tēlainības piepildīts,” norāda Brikmanis.

Dziesmu un deju svētkos nākamvasar piedalīsies rekordliels deju kolektīvu skaits – gandrīz astoņi simti. Savukārt dziesmu svētku noslēguma koncertā atjaunotajā Mežaparka estrādē pirmoreiz uzstāsies arī kordiriģentu kopkoris.

Svētku rīkotāji 18.oktobrī iepazīstināja ar precīzu svētku programmu, kas, kā iepriekš jau vēstīts, sāksies ar dalībnieku gājienu 1.jūlijā un noslēgsies ar koncertu Mežaparkā 8.jūlijā. Tāpat svētku rīkotāji informēja, ka koru kari tomēr notiks svētku nedēļas laikā.

Biļetes uz vairākiem desmitiem svētku pasākumu sāks tirgot nākamā gada sākumā.

Jau ziņots, ka XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē. Dziesmu un deju svētkus rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti