Apstiprina Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanas un attīstības plānu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Gatavojoties XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem, 20.decembrī valdība apstiprinājusi Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanas un attīstības plānu 2016. – 2018.gadam, lsm.lv pavēstīja Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) pārstāve Inga Bika.

Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanas un attīstības plāns ir politikas plānošanas dokuments, kas izstrādāts, lai nodrošinātu Dziesmu un deju svētku ciklisku norisi un savlaicīgu to sagatavošanas procesu.

Plānā līdz 2018.gadam noteikti Latvijas valsts simtgades Dziesmu un deju svētku sagatavošanai un īstenošanai nepieciešamie soļi, atbildīgās institūcijas un finansējuma sadale. Tāpat šī plāna ietvaros paredzēts uzsākt gatavošanos XII Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētkiem 2020.gadā.         

Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanas un attīstības plāna mērķis ir saglabāt, attīstīt un nodrošināt Dziesmu un deju svētku tradīcijas - UNESCO starptautiski atzīta Cilvēces un nemateriālā kultūras mantojuma meistardarba - ilgtspējas faktorus. Plāns izstrādāts, sadarbojoties Kultūras ministrijai un LNKC ar Izglītības un zinātnes ministriju un Valsts izglītības satura centru, kā arī citām Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un attīstībā iesaistītajām pusēm.

Nākamie Dziesmu un deju svētki būs Latvijas valsts simtgades svinību zīmē 2018.gadā.

Latvijas valsts simtgades svinības norisināsies piecu gadu periodā no 2017.gada aprīlim līdz 2021.gada janvārim, aptverot galvenos ar Latvijas valsts izveidi un nostiprināšanos saistītos notikumus. Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades birojs koordinē simtgades svētku sagatavošanas darbu. Valsts prezidents Raimonds Vējonis ir Latvijas simtgades svinību patrons.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti