2018. gada Dziesmu un deju svētku rīkotāji sola dalībnieku drošībai pievērst lielāku uzmanību

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ņemot vērā 2015. gada Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pieredzi, gatavojoties 2018. gadā paredzētajiem XXVI Vispārējiem latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem, to rīkotāji lielāku uzmanību pievērsīs drošības jautājumiem, intervijā Latvijas Radio raidījumā “Aktuālā temats” sola Latvijas Nacionālā kultūras centra (LNKC) direktore Signe Pujāte.

Kā iepriekš ziņots, 21. janvārī Dziesmu un deju svētku padome atbalstīja, ka XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki 2018.gadā norisināsies no 30. jūnija līdz 8. jūlijam.

"Gatavojoties šiem svētkiem, lielāka uzmanība tiks pievērsta drošības jautājumiem, kas skar arī katra dalībnieka individuālo izpratni, attieksmi un līdzdalību visā tajā, kas saistīts ar viņa personisko drošību un veselību," intervijā sola LNKC direktore Signe Pujāte.

Tāpat jau ziņots, ka Dziesmu un deju svētku padome ir nākusi klajā ar priekšlikumiem, kā pārbūvēt Mežaparka Lielo estrādi. Rīgas pašvaldība tikmēr ir paudusi apņēmību pati saviem spēkiem atjaunot estrādi, taču šim mērķim plāno ņemt kredītu Valsts kasē.

Projekta attīstītāji piedāvā rekonstrukciju dalīt divās daļās. A daļas laikā līdz 2018.gadam rekonstruēt skatītāju zonu, skatuvi un piebūvētu tribīnes korim, bet līdz 2020.gadam īstenot B posmu - rekonstruēt estrādi atbilstoši projekta iecerei. Atbilstoši arhitekta iecerei pilnībā projektu varētu īstenot līdz 2023.gadam.

Līdz 2018.gada Dziesmu svētkiem skatītāju vietu skaitu plānots palielināt līdz 30 tūkstošiem, savukārt tribīnēs varēs izvietoties 11 100 koristu. Plānots izbūvēt jaunu ceļu no Viestura prospekta, lai estrādei varētu nepieciešamības gadījumā piekļūt operatīvais transports. Plānots uzstādīt arī videonovērošanu un Dziesmu svētku ekspozīciju.

Šobrīd estrādē var ietilpt 7400 koristu un 21 tūkstotis skatītāju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti